≡ Menu

Три съвета за инсталиране на нов лаптоп

Всеки си има различен ритуал, щом си вземе нов лаптоп. Едни му слагат всички програми, които използват, а други направо скачат на игрите, които не са тръгвали на стария компютър.

Преди да направите някое от тези действия, трябва да предприемете други полезни операции, за да може лаптопът ви да работи като нов възможно повече време.

Премахнете ненужните приложения

Производителите на лаптопи непрекъснато слагат различни излишни програми към предварително инсталираните лаптопи или при драйверите на уебсайтовете си, или в приложените дискове.

Повечето от тези приложения само използват мощността на лаптопа и му пречат да действа на цял капацитет, а и вероятно не се нуждаете от всички тези тулбари и пробни версии на различен софтуер.

Ъпдейт на Windows

След като включите лаптопа и включите зарядното, е полезно да обновите Windows-а. Естествено, преди това ще трябва да настроите достъпа си към мрежата. След като се свържете към интернет, отидете в Control Panel и изберете Windows Update, след което инсталирайте колкото можете повече от достъпните обновления.

Според това колко време е бил лаптопът по стелажите в магазина или възрастта на дискът с уиндоус, от който ще инсталирате, ъпдейта може да продължи от няколко минути до един час. Някои ъпдейти сигурно ще наложат рестарт на лаптопа.

Ъпдейт на драйверите

Драйверите са това, което превръща лаптопа ви от проста кутия с Windows в мощна изчислителна централа. Перфектният набор от драйвери се определя от частите на компютъра ви и от желанието ви да рискувате.

Общо взето, е хубаво да инсталирате най-новите налични драйвери за всичките си платки. Примерно, актуализирането на драйверите за графичната карта обикновено оправя бъгове и подобрява производителността на картата. Без пълния набор от драйвери за дъното също може да не можете да осъществявате основни операции. В случай, че когато сте сложили всички драйвери пак имате трудности, може да се наложи да актуализирате и BIOS-a си.

В случай, че сте се занимавали с компютри достатъчно дълго време, е доста вероятно да сте се сблъсквали и с нова версия на някой драйвер, която разваля нещо, което допреди е вървяло без проблем. Затова някои хора предпочитат да си стоят с драйверите, които не създават проблеми и да не слагат новите версии. Ако попаднете на бъгава версия, можете да се върнете към работещата версия като възстановите системата със System Restore или премахнете новата и инсталирате старата версия.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!