≡ Menu

Уеб дизайн за победители

Ако преди няколко години беше достатъчно да имате уеб сайт в интернет, то в днешно време има много повече фактори, от които зависи вашия успех. Само качествения уеб дизайн не е достатъчен, макар и да е задължително условие. Освен това има много още допълнителни неща, с които е добре да се съобразите, особено ако разчитате на вашия уебсайт да продава. На първо място, определете целта на сайта – комерсиална или не. Чак след това можете да продължите нататък и да спазите някои основни правила.

Целевата аудитория

Ако отидете на изискано парти по шушлеков анцуг е почти толкова смешно, ако се явите на футболен мач с костюм и вратовръзка. Същото е и при уеб дизайна – трябва да предложите такъв дизайн, който би се харесал на аудиторията ви. Например ако това са тинейджъри, добре е да се спрете на нестандартни форми, ярки цветове, агресивна визия, докато ако сайтът е за банка, то семплият корпоративен дизайн би бил идеален. При всички случаи, трябва добре да познавате профила на хората, на които ще продавате за да можете да предоставите максимално добро потребителско преживяване.

Професионализъм

Когато избирате уеб студио трябва да прецените какви компромиси можете да направите. Свързани ли са компромисите с цената или по-скоро със качеството. Ако ще правите онлайн магазин или въобще уебсайт със сложна функционалност, то добре е да не правите компромиси с качеството и да се примирите ако трябва и с по-висока цена, защото за в бъдеще ще си спестите както време така и пари. Също така не бива и да се изхвърляте много ако става въпрос за сайт тип „визитка в интернет” – просто изберете най-евтиното и бързо решение.

Онлайн присъствие

Когато достигнете до етапа популяризиране на вашия сайт в интернет, не мислете само за онлайн реклама, по-скоро за цялостна онлайн стратегия включваща няколко компонента. Опитайте се да бъдете на ниво във всяко едно направление, което ще правите. Дали това е оптимизация или реклама на клик, бъдете сигурни, че правилно комбинирате подходите и не прекалявайте с нищо. Доверете се на специалисти.

Това бяха само някои съвети, които да ви помогнат да помислите как да изградите вашето онлайн присъствие. Със сигурност има много още какво да направите в тази посока, но помнете едно – в онлайн бизнеса ако стоите на едно място значи отивате назад.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!