≡ Menu

Уникални годежни пръстени за вашата любима

Когато настъпи моментът да поискате ръката на вашата любима, възниква и въпросът, какъв годежен пръстен да изберете.

Интересно е да проследим историята на годежните пръстени, за да добием представа, какви пръстени са подарявали мъжете през различните векове. В Средновековна Европа все повече се разпространява традицията мъжете да подаряват годежни пръстени на бъдещите булки. В началото не са се използвали скъпоценни камъни за украса. Най-разпространения модел бил ръце, които обгръщат сърце. През Ренесанса е записан първият случай на подаряване на златен годежен пръстен с диамант. Максимилиан І Австрийски предлага брак на Мария Бургундска, като и подарява пръстен с диамант, на който е инкрустирал буквата „М”. От тогава във висшите кръгове на обществото се е приело мъжете да подаряват златни годежни пръстени с диамант на любимите си. Разбира се, били са доста скъпи, тъй като по това време диамантите не са били разпространени в Европа. Едва в средата на 19-ти век са открити огромни залежи от диаманти в Южна Африка. С разработването на мините, диамантените пръстени били достъпни не само за аристокрацията, а и за по-обикновените хора. Въпреки това, по-често били срещани годежни пръстени без камък. По време на двете Световни войни, използването на златни годежни пръстени с диамант намалява. В средата на 20-ти век диамантените пръстени се завръщат. Все повече се подаряват златни годежни пръстени с диамант, защото този камък символизира здравина на връзката и има естествен блясък.

В наши дни годежни пръстени се изработват, както от злато – жълто или бяло, така и от платина или сребро. Използват се и други бели метали, поради това, че са по-евтини, но също толкова ефектни. Някои избират други скъпоценни камъни, като изумруд, сапфир, рубин или топаз. Изработват се и годежни пръстени с полускъпоценни камъни.

Има много бижутерийни магазини, които предлагат годежни пръстени, но не всички предлагат различни модели, които да задоволят различните вкусове. Ако изберете магазинът ни, там ще намерите богат каталог от различни златни годежни пръстени. Някои са с един диамант, а има и с малки диамантчета, обработени изящно. Ако решите, можете да поръчате годежен пръстен по ваш модел, който ще бъде изработен перфектно.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!