≡ Menu

Цена и качество на блиндираните врати

Колкото и хубава да е входната ви врата, все някога идва момент за нейната смяна. Много хора биха се насочили към дървените врати, когато искат да се сдобият с качествена и скъпа входна врата. Те, обаче са много скъпи и не всеки може да позволи подобна покупка. В специализираните магазини се продава висококачествена и по-достъпна алтернатива на скъпите дървени врати. Става дума за блиндираните, които имат покритие, имитиращо дърво. То може да е МДФ със специален слой, имитиращ различни фрезовки и дърво.

Блиндираните врати са на много достъпни цени и все повече се налагат на пазара. В самото начало технологията се използва за мебели и възниква при производството на ламината. Ламинатът е синтетичен материал, с база хартия и целулозни влакна. За изработката на врати с ламинатно покритие се използват безопасни за хората синтетични смоли. Производството на този материал не е скъпо, затова и качествените блиндирани врати с такова покритие не са с толкова високи цени като масивните дървени модели.

Крилото на този вид врати е с рамка, изработена от метал или дърво. Панелите са от МДФ с пресовани дървесни влакна. Това допълнително намалява цената на изделието. В крилото са поставени  изолационни материали под формата на пчелна пита. Това може да е полиестерен или минерална вата. Заради материалите, сложени в крилото, то не може да бъде деформирано. Така се постига и добра шумо и топлоизолация.

Понякога за производството се използва предимно пласт на хартиена основа. Този метод е евтин, но не и надежден, тъй като вратата става податлива на повреди. Надраскванията, които могат да се образуват, не могат да бъдат отстранени. Ламинатното покритие позволява имитация на всякакъв вид повърхност, дори и на камък. Може да се използват ръчно направени рисунки или фрезовка.

Разнообразието от модели блиндирани врати в търговската мрежа позволява всеки да избере подходящата врата за себе си. Това няма да му струва толкова, колкото масивна дървена врата, но няма и да бъде за сметка на сигурността. Блиндираните врати съчетават отлично качество, гарантирана сигурност и изгодна цена.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!