≡ Menu

Бързо почистване на жилища

Искате бърз да освежите дома, да направите сезонно почистване с изхвърляне на всичко излишно. Не се тревожете, освен фирма за разчистване на стари апартаменти ще дадем и някои насоки:

Средства за почистване

Без помощта на различни почистващи препарати, в тази ситуация просто не може да се направи. Трябва да измием прозорците, вратите, пода, полилеите и други подобни. Използвайте доказани, екологични продукти в тази област. Не забравяйте да прочетете инструкциите и да ги изпълните правилно.

По-добре е да използвате универсални концентрирани вещества, за да спестите.

Препаратите за почистване на плочки, вани, тоалетни са в течни и прахообразни условия. Те ще ви помогнат да направите почистването по-бързо. Има видове само за определени цели. Те могат само да почистват този материал, а не друг.

Винаги е било трудно почистването на стъкло. Може да облекчите този проблем с помощта на различни спрейове, чистачки на предното стъкло или почистващи средства за прозорци.

Подовете в къщата или апартамента са от различни материали. Това би помогнало да нанесете различна течност за измиване на подове.

В кухнята, след готвене, повърхността на масите, печките, пещите стават мазни и неприятни. За да премахнете петна от този вид, вземете препарат за отстраняване на мазнини.

За измиване на саксии е по-добре да се използва детергент под формата на прах, а за чинии, чинийки, течност.

Къщата разполага с дървени мебели, които също се нуждаят от грижи. Прахът се настанява върху тях. Повърхността е чиста и мебелите блестят, когато положите минимални усилия.

За измиване на дрехи се нуждаете от прах:

– за ръчно пране;

– за пералня.

Имате нужда и от средства за премахване на петна и с избелващ ефект.

Не е лесно да почистите фурната, затова вземете чашата амоняк, дори и една чаша вода и ги сложете в предварително загрята фурна, а след това след тази манипулация, лесно може да избършете с кърпа и всички замърсявания.

Ако в съдомиялна машина поставите резервоара с оцет и го включите на по-висока температура, той ще стане много чист.

Има ли проблем с кранчето. Ако изглеждат изхабени? Трябва да го увиете в целофанова торбичка с оцет и да я оставите за осем часа. След това ще светят и ще функционират като нови.

Фритюрници имат свойството да бъдат отрупвани с мазнина, но тук също ще помогне оцет. Достатъчно е да се нагрее.

Обикновената сода за хляб е добра за премахване на вече фиксираната мръсотия.

Баня и мивка, може да почистите перфектно, с помощта на грейпфрут и лимон. Нарежете наполовина и налейте в сол, избършете повърхностите с тях. Като бонус ще получите чудесен аромат.

Някои домакини дори имат собствена система на работа. Например: с лявата ръка поръсват със спрея и веднага избърсват със салфетка. Това ускорява процеса.

Способността да се разпределят собствените сили е цяла наука, която всяка жена трябва да разбере. Научете се да си почивате, което ще е достатъчно за живота и няма да се загуби. Трябва да имате доверие, да обичате близките хора и те ще ви помогнат в това. Нека почистването бъде забавно семейно приключение за вас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!