≡ Menu

Избор на PVC дограма

Твърде много купувачи се чудят: Как да изберем pvc дограма? Как се монтира един pvc прозорец? В тази статия ще се опитаме да ви помогнем при избора на pvc дограма и нейните характеристики.

Какво да търсите при избора на пластмасови прозорци:

  • Камери на профила
  • Марка на профила
  • Стъклопакети
  • Обков

Профил

Ако вашият прозорец е към оживена улица, по-добре да бъде от 5-камерен профил. Ако прозорците са на остъклена тераса, ще е достатъчно и 3-камерен профил. Ако живеете в тих район, и домът се отоплява добре, тогава също ще бъде достатъчно 3-камерен профил. От друга страна, ако вашият дом е разположен в близост до трамвайни линии или имате нужда от добра топлоизолация, тогава е по-добре да се спрете на 5-камерен профил.

Към днешна дата има десетки различни марки профили. Всички те могат да бъдат разделени в три ценови категории:

  • Икономичен
  • Класик
  • Премиум

Ако водеща за вас при избора на прозорец е цената, трябва да обърнете внимание на икономичния клас профили. Обикновено този профил е на турски и български производители, въпреки че има и други. Поради факта, че профилът е произведен в България, при производството му се използват предимно местни материали и разходите за логистика са много по-ниски от европейските профили – цената на такъв профил е ниска.

Средния клас (класик) профили се характеризират с добро качество, както и с достъпни цени. Тук се включват някои европейски производители. PVC дограма изработена от такъв профил, ще ви служи дълго. Тези профили заслужават признанието ни за дългото присъствие на българския пазар. Ако цените качеството, но не искате да плащате много, прозорците от Среден клас са за вас.

Дограмата с профили на “Премиум клас” на пръв поглед не е много по-различна от категорията „Класик”. Тук отново включваме европейски производители, но тяхната продукция една класа над „Класик”. Ако искате да имате най-доброто на пазара и цената за вас не е фактор при избора, не се колебайте да изберете прозорци клас “Премиум”.

Стъклопакети

Те биват двойни (две стъкла с междина между тях) или тройни (три стъкла с междини между тях). Пространството между стъклото се пълни с разреден въздух или друг газ, който предпазва вашия дом от шум и студ.

Съществуват различни стъкла, които могат да се сложат в стъклопакета:

Те могат да бъдат направени със специално покритие, което увеличава изолацията и отразява топлината обратно в дома ви. Налице е специално закалено стъкло, което е с по-голяма здравина от обикновеното.То е и по-безопасно, ако се счупи се разпадна на малки парченца, така че да не се порежете. Но имайте предвид, че всички тези допълнителни опции са много по-скъпи.

Обков

Голямо внимание трябва да обърнете на обкова. Тук не си струва да спестявате, в противен случай ще се наложи да плащате два пъти! Обкова, който избирате трябва да може да се регулира във всички посоки. Тънкостите са много, така че е добре да се доверявате на съветите на специалисти.

Вашият избор е въз основа на профила, стъклото и обкова. Чрез определяне на всички тези елементи, вие ще получите един прозорец напълно отговарящ на вашите нужди.

Изберете най-добрият вариант за вас!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!