≡ Menu

Как да разбера кога да сменя ангренажния ремък

Всеки шофьор е необходимо да има известни познания касаещи автомобила му. Не е нужно да сте автомобилен инженер, но все пак е добре да познайваме това-онова. Най-вече, когато са неща касаещи сигурността ни по време на движение.

Едно от нещата, което трябва да се знае, е кога трябва да се смени ангренажния ремък? При нас, може да откриете магазин за ангренажен ремък и комплекти за всеки модел автомобил.

Смяната на ангренажния ремък не е проста и лесна работа и не може всеки да я извърши. Обикновено смяната му трябва да стане при изминати 50 000 км., освен ако вашия автомобил не е по-специфичен и производителите му не са определили различен от този срок.

Когато настъпи време за подмяна трябва да сте наясно, че смяната на ангренажния ремък е съпроводена задължително и със смяната на ролките, обтегача и евентуално водната помпа. Тя се сменя при условие, че е задвижвана от него.

Всичките тези неща трябва да се сменят едновременно, защото ако се повреди ролка например ще е точно толкова пагубно за двигателя, колкото ако се скъса ремък. Щетите ще са за ваша сметка и ще са еднакво големи.

Хубаво е смяната на ангренажния ремък да се извърши в сервиз. Това не е проста работа и ако вие нямате необходимото оборудване и познания е възможно да си създадете проблеми и да повредите автомобила си. Хубаво е и специалистите в сервиза да разполагат с техническа информация за модела на вашия автомобил.

Когато стане време за смяна на ангренажния ремък хубаво би било да проведете първо разговори с майорите в сервиза, където ще става смяната. Те могат да ви съдействат при покупката, защото повечето сервизи са сключили споразумения с магазини за продажба на авточасти и ползват отстъпка. По този начин и вие ще можете да се възползвате от нея, а и ще имате гаранция, че сте закупили точните части за смяната.

Наред с това възползвайте се от възможността да бъдете информирани за други системи около вашия автомобил. Една образна диагностика може да ви покаже много неща, за които дори не сте подозирали.

Разумно е нали? Ако смятате така, то вземете нещата в свои ръце и помислете за доброто на своя автомобил.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!