≡ Menu

Ролята на майчиния език

Използването на майчин език се свежда основно до това да ни помогне да се научим да мислим и общуваме добре. Такава възможност се придобива интуитивно, чрез разбиране на граматиката. Следователно майчиния език е най-велик за хора на активите задачи и в изучаване на английски език, както и други чужди езици. Тази теория, която е алтернатива на преобладаващата мисъл, не се представя с обяснения в историческа перспектива.

Какво е влиянието на мъченият език за придобиване и използване на лексиката на втори чужд език, нека разберем сега:

Майчиният език в подкрепа или пречка за усвояването на втори чужд език:

1) когато обучаваният придобива нов речник

2) когато той се опитва да си припомни и да използват по-рано научената лексика

3) когато се опитва да изгради комплекс от дума или изрази, които все още не е научил като единица.

Като процес на обучение, трансферът в подкрепа на подбор и ремоделиране на входните структури на обучавания, прогресират в развитието на ново знание. В процес на производство, участва извличането на тези знания на обучавания и усилията за преодоляване лингвистичната нагласа.

Как езиците се различават

Светът съдържа твърде много неща, за да имат една дума за всичко. Чрез икономии в използване на думи в повече от един смисъл, оставяйки контекст и двусмислие, често подвеждаме в изказванията. За съжаление, различни езици имат различни значения в думите, представени по различни начини. Така ако може да има еквиваленти в езика, в зависимост от това какво точно се има предвид, то някои различни модели на отношения между думите могат да са от полза. Това ще е в плюс не само за речника ни, но и в моментите, когато отсрещната страна не ни разбира.

Понякога, макар и говорещи два езика концептуално нещата могат да изглеждат по същия начин. Придържат езиковите етикети на различни места.

Концептуалната организация и нейните съставни понятия не са същите като значенията на лексикалните елементи на език. Например, англоговорящи обикновено се задоволяват само с един глагол за обличане, а именно облече. Този глагол служи за всички дрехи, шапки, чорапи и обувки, бижута, очила, всичко. И все пак група от англоговорящи могат да опитат с жестове, да обяснят как да поставят обувки, ръкавица или пуловер. Тази форма на жестикулиране и мимики дава ясни и последователни действия въз основа на концептуални знания. Говорещите други езици, в действителност използват много по-сложна лексика. На концептуално ниво, все пак, ще представлява същите действия, като на говорещите английски език. Концептуалните знания, не са идентичен метод за нашите познания спрямо дума и значения. В такива случаи, както лексикално и концептуална организация може да варира от един език на друг, така и езиците се делят пословично в широк спектър с доста различни начини на приложения.

Ако всичко това звучи прекалено сложно, то научете за методите на учение, които съществуват в курс по счетоводство.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!