≡ Menu

Седем тайни за перфектен маникюр

За да изглежда маникюрът ви винаги на сто, следвайте следните лесни за изпълнение правила.

1.Не разбивайте лака, за да го приготвите за употреба. По този начин в него се образуват мехурчета, които причиняват неравномерно покритие на ноктите. Просто го обърнете с капачката надолу и го въртете между дланите си.

2.Задължително трябва да усвоите техниката на лакиране – една уверена линия в средата на нокътя и по още един щрих отстрани, за да го покриете напълно.

  1. Един слой не покрива добре нокътната плочка. Три слоя лак ще съхнат вечно и ще бъдат с неравна повърхност. Идеалният вариант е с два пласта лак, като следите те да са тънки и равномерни.
  2. Избягвайте продукти със съставки като дибутилфталат, толуен, формалдехид, смоли, камфор и други, които са вредни за организма, увреждат нокътя, дразнят кожата.

5.Не накисвайте ноктите във вода. Въпреки, че тази процедура е класика в салоните, по-добре е да я пропуснете, защото след нея те стават меки и лакът се задържа трудно върху тях. Идеалният вариант е маникюрът да се прави върху чисти и сухи нокти.

  1. Закръглените нокти са здрави нокти. Сега на мода са различни форми, но експертите твърдят, че класическата закръглена форма е залог за здрав и красив маникюр. Пък и ноктите с естествена форма по-трудно се чупят в сравнение с останалите.

7.Логично е да се лекува най-горния слой на нокътната плочка, защото той е изложен най-силно на вредните влияния на атмосферата и на компонентите на лака. Затова ви препоръчваме да използвате различни средства за неговото укрепване. В домашни условия може да укрепите и подхраните ноктите с помощта на лимонов сок, морска сол, масло от грозде, маслини, костилки от праскови и други, богати на ценните витамини А и Е. Чудесно действие има и маслото от пшеничени кълнове, което съхранява кутикулата и възстановява повредените нокти. Няколко капки от него се нанасят с въртеливи движения върху нокътната пластина и се втрива в кутикулата. При нужда, процедурата се прави сутрин и вечер, като трябва да знаете, че лаковото покритие не пречи на неговото действие.

Казват, че красотата е в детайлите. Затова не бива да се пренебрегват такива важни детайли като обгрижваните нокти и качествения маникюр.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!