≡ Menu

Храните, които ще подобрят състоянието на кожата ви

Забравете за пазаруването по магазините на скъпи продукти за грижа за кожата. Вместо това, се насочете към вашата кухня за най-добре пазените тайни за естествено красива кожа. Точно така: храната е лекарство и когато става въпрос за грижа за кожата, тези храни осигуряват всичко необходимо за ясна, нежна кожа:

Зехтин – Студено пресован зехтин е отличен овлажнител за сухата кожа. Можете също да използвате зехтин за почистване на мазна кожа, просто масажирайте половин чаена лъжичка в кожата си за няколко минути и след това внимателно измийте лицето си с топла вода и подсушете с чиста кърпа за измиване.

Мед – Пресният мед отдавна е високо ценен заради лечебните си свойства. Използван като маска, той е отличен за почистване и тонизиране на кожата. Медено канелената маска се вярва, че помага на кожата склонна към акне. Пресният мед може да се използва със захар като скраб, за да постигнете нежна кожа.

Яйца – Маската от яйчен белтък прави чудеса за стягане на порите, а маската от яйчен жълтък е идеална за възстановяване на естествената способност на кожата да се лекува и предпазва от вредните радикали.

Лимонов сок – Известно е, че разреденият лимонов сок е ефективен за кожа склонна към акне. Той може да помогне да се изсветлят червените пъпки, като нежно ексфолира кожата.

Ябълковият оцет – Нефилтрираният ябълков оцет може да се разрежда със зелен чай и да се използва като тонер за всички типове кожа. Той също може да бъде нанасян върху пъпките като на мярка за лечението им. Съвет: нанасяйте няколко чаени лъжички ябълков оцет, разредени в чаша вода всеки ден, за да се възползвате от лечебните му сили.

Кисело мляко – Киселото мляко е смятано за идеалният еликсир за здраве и дълголетие, но повечето хора не осъзнават, че то може да се използва и за грижа за кожата. Киселото мляко е перфектна естествена маска за лице за подмладяване на кожата. То съдържа натурални киселини, които нежно ексфолират кожата и придават красив блясък.

Захар – Със сигурност са ви казвали да не поставяте захар в тялото си, но няма нищо лошо в това да я използвате върху вашето тяло. Захарта може да бъде отличен пилинг на тялото ви, като в същото време му придава блясък. Ако кожата ви е много суха, смесете я със зехтин или масло от жожоба.

Овесена каша – Овесената каша успокоява раздразнената и чувствителна кожа. Можете да я използвате за нежно ексфолиране на кожата или можете да я комбинирате с мед или кисело мляко за да направите успокояваща маска за лицето.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!