≡ Menu

10 съвета за бели зъби

Всеки ден, консумацията на чай или кафе променя яркостта на вашите зъби, да имаш красива усмивка означава здрави и бели зъби.

Следвайте тези съвети, за да са красиви вашите зъби.

1 – Содата бикарбонат е класически метод за избелване на зъбите. Използвайте чиста четка, потопена в перхидрол 10%.

2 – Kласическото полиране от зъболекар може да ви помогне да премахнете някои повърхностни петна, причинени от чай или кафе.

3 – Някои храни като ябълки, целина или моркови допринася за премахване на отлагания по зъбите, защото те увеличават слюнката.

4 – Чай, кафе, червено вино, всички червени плодове: боровинки, череши, къпини… Променят яркостта и цвета на вашите зъби. За да предотвратите отлагането на петна е необходимо да си миете зъбите или да пиете вода веднага след хранене.

5 – Ако сте пушач, кафявите никотинови петна трудно ще се премахнат, тъй като те проникват в емайла. В този случай, избелване също може да бъде добро решение.

6 – За да се предотврати пожълтяване, стоматолозите препоръчват редовно миене най-малко три минути след всяко хранене (три пъти дневно), което ще ви помогне да поддържате здрави зъби, както и с използването на четка със специална глава за почистване на междузъбните пространства.

7 – Има избелващи лентички, които се продават в аптеките. Те съдържат водороден прекис-компонент, използван от зъболекарите в тяхната работа (да се използва веднъж на месец).

8 – Пастите за избелване на зъби имат по-малко видим ефект, въпреки че рекламите прехвалват техните качества, но те имат предимство, че премахват наслагванията от плака.

9 – Микро-гранули – могат да имат влияние върху оцветяването на повърхностния емайл. Зъболекарят пристъпва към метода на полиране на емайла с абразивна паста и киселина.

10 – Ако искате да имате невероятна усмивка, платете добре на вашия стоматолог. Не забравяйте, че зъбната хигиена и използваните храни трябва да се наблюдават месеци след лечението.

Забележка:

За бели зъби, има един трик, и той е да се търкат зъбите с парче от въглища в продължение на няколко минути.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!