≡ Menu

10 съвета за успешни дългосрочни инвестиции

Докато може да е вярно, че на фондовия пазар не съществува правило, без изключение, съществуват някои принципи, които са трудни да бъдат оспорвани. Нека да разгледаме 10 общи принципа, за да помогнем на инвеститорите да получат по-добра представа за това как да се подходи към пазара от дългосрочна гледна точка и развитието на онлайн търговия.

Всяка точка олицетворява някаква фундаментална концепция всеки инвеститор трябва да знае, че:

1. Продажбата на губещите води до успех за старателните Ако един инвеститор не знае кога е време да заложи повече инвестиции, то много вероятно, конкуренцията му да го изпревари.

2. Преследването на върха – независимо дали се опитвате да се съревновавате с роднина, приятел или съсед, а може би това е голям корпоративен бизнес подобен на вашия, в основата е заложена идеята за стабилна и подходяща инвестиция. Направете я едва, когато проведете стабилно проучване и анализ на всяка компания, преди да помислите за инвестиране и така ще спестите трудното спечелване на пари.

3. Не се изтощавайте за дреболии – като дългосрочен инвеститор, вие не трябва да изпадате в паника, когато вашите инвестиции имат кратко затишие. Не забравяйте да сте уверени в качеството на вашите инвестиции, а не нервни за неизбежната нестабилност в краткосрочен план. Също така, не се надценявайте. Разликата от няколко цента може да спестите от използването на ограничение спрямо пазарна поръчка.

Разбира се, активните търговци ще използват тези условия в своя полза и така ден за ден ще се доберат до своите лесни печалби. Съсредоточете се върху развитието на цялостната си инвестиционна философия за развитието на дългосрочната инвестиция във вашия бизнес.

4. Не се надценявайте – инвеститорите често отдават твърде голямо значение на съотношението цена-печалба. Това е един ключов инструмент сред мнозина, като се използва само това съотношение да се купи или продаде нещо необмислено. За целта, обаче трябва да се тълкува смисъла и трябва да се използват комбинациите с други аналитични методи.

5. Не се поддавайте на изкушението на запаси заради стотинки – често срещано и погрешно е схващане, че може по-малко да загуби при покупка на евтина стока в голям запас, която да остане на склад. Всъщност това е толкова рисковано, защото онова, което спестява стотинките, загубва хилядите.

6. Избор на стратегия – различните хора използват различни методи, за да вземат запаси и изпълнят плануваните инвестиции. Съществуват много начини да бъде успешна една стратегия, чрез търсене и намиране на собствен стил.

7. Съсредоточете се върху бъдещето – трудната част за инвестиране е в опитите за вземане на информирани решения, основаващи се на неща, които все още трябва да се случат. Важно е да се има предвид, че въпреки миналото, правилната индикация за бъдещето се крие в това, което се случва в бъдещето и това е най-важното.

8. Приемане на дългосрочна перспектива – големите краткосрочни печалби често могат да примамят тези, които са нови за пазара. Това не означава, че е невъзможно да се правят пари от активно търгуващи в краткосрочен план. Но, както вече споменахме, инвестиране и търговия са много различни начини за печелене на печалби от пазара. Всичко опира до много различни рискове, които купуват и задържат инвеститорите. Активна търговия изисква определени специализирани умения.

9. Бъдете отворени към света – много големи компании са световноизвестни имена, но много добрите инвестиции не са имена. Хиляди малки фирми имат потенциал да се превърнат в най-големите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!