≡ Menu

4 стъпки по организирането на кремация, погребение

Когато ни напусне човек, който е наш близък сме длъжни да направим едно изпращане на любимия си човек, подобаващо, с което да покажем колко много сме го ценили и зачитали. Основното е необходимостта да минем 4 много важни етапи за да се организира спокойното изпращане на нашия любим човек.

Първа точка е избора на добра погребална агенция. Това е първата задача и стъпка, която трябва да правим много внимателно и да изберем между всичките фирми за погребални церемонии и услуги и да отберем най-добрата за нас пакетна оферта. Разглеждаме в интернет пространство за сайтове предлагащи подобни услуги. Обаждаме се на познати и приятели, които са се сблъсквали с не-лесната задача по изпращането на свой роднина.

Плащане и условия – заплащането да става след като видите пакетните оферти на траурната агенция и подписването на договора за услугите. Желателно е да изберете и услуги които да включват организирането на погребението или опелото, кремация и други.

Бъдете внимателни за скрити такси, които много погребалните агенции скриват от нас. Трябва да бъде точно ясно и прозрачно ценообразуването за да сте сигурни, че няма да бъдете излъгани. Коректната погребална агенция съдейства на всички техни клиенти за оформянето на административната част и както следва смъртният акт, репатрация, гробното място и хладилната камера, ако погребалното бюро не ви предложи такава помощ, по-добре да се откажете от техните услуги.

Религията която изповядва човека е следващата стъпка с която трябва да запознаем е погребалната агенция, за да може да проведе погребалният ритуал според религията му (християнство, ислям, будизъм, католицизъм).

Последната стъпка която трябва да направи погребалната агенция е да ви даде информация относно извършването на следващите ритуали, като третини, деветини, 20 дни, 40 дни да не се пропусне нещо. Промените които трябва да извършим, да ни препрати към хора, които се занимават с изработването на паметници или погребалната агенция да поеме това за да завърши докрай своята работа.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!