≡ Menu

4 трика за почистване на вещите в дома

При почистването на жилището ни се доверяваме на множество различни препарати, които са залели пазарите. Но помислете как са се справяли нашите баби, когато не е имало такова голямо разнообразие.

Не е нужно да разчитате на силните съставки на препаратите, да не говорим, че някои от тях могат да увредят повърхността на почистения предмет или да са опасни за здравето на човек. Във всеки дом има средства, които са подходящи за почистване и то съвсем безопасно и екологично.

Тук ще ви дадем няколко трика за премахване на различни петна и наслоявания по вещите в дома ви.

1. Тенджери Когато вашите тенджери са силно загорели, можете лесно да премахнете това с помощта на сода за хляб. Налейте вода в съда, за да покрие дъното и сложете една чаша бял оцет. Сложете тенджерата на котлона да заври и тогава добавете 2 супени лъжици сода. Това ще отстрани загорелите натрупвания по дъното безпроблемно.

2. Четки за боя След като сте боядисали и четките не са ви необходими, трябва да се погрижите за тях, за да можете да ги използвате повторно. В по-дълбок съд налейте чаша оцет и ги потопете в него. Изчакайте около 15-20 минути и отмийте остатъците от боята.

3. Маша за коса При употребата на машата е нормално да има видими следи по нея. Те остават от различните спрейове и балсами за коса и загарят по металната повърхност. Как да се справите с този проблем? Снабдете се с обикновена стоманена вълна и просто ги изтъркайте. Това ще върне блясъка на вашата маша.

4. Играчките за баня на детето В тях се събират различни микроорганизми. През дупчицата на играчката влиза и достатъчно влага, което да спомогне за тяхното развитие. Когато децата ги пълнят с вода и се пръскат с нея, те директно се пренасят по тях и могат да предизвикат неприятни проблеми.

Как да ги изчистите? В леген излейте 3л. вода и прибавете чаша оцет. В тази течност потопете играчките и ги оставете за поне 1 час да преседят. След това ги извадете и изстискайте разтвора от играчките. Старайте се по-често да правите тази процедура, за да предпазите децата си от микробите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!