≡ Menu

7 начина да преодолеем първата раздяла

Никой не обича разделите. А първата, като че ли е най-страшна. Сякаш никой не може да ни подготви за болката, самотата и страданието, които следват.

Първата любов е незабравима. Неописуемото чувство сърцето ти да се свива на топка като го/я видиш, трепетите и прекрасните преживявания, свободата да бъдеш себе си. Когато любовта си отиде неминуемо остава празнина, яма, която изглежда, че не може да бъде запълнена. Но както всяко първо преживяване и първата раздяла има “честта” да ни научи на нови неща, да ни даде ценен опит и сила да преодоляваме препятствията.

Продължи напред! Звучи толкова лесно и все пак толкова нереално, когато се изправим пред раздялата. Но как да продължиш напред, когато човекът, с който си делил толкова радости и вълнения вече го няма в живота ти?

1. Поплачете си

Няма нищо срамно в това да излееш мъката си с плач. Плачете много, за да не натрупвате негативни емоции. Още повече, че рано или късно ще имате нужда от това – по-добре да е в началото, защото после само ще се връщате към неприятния момент, вместо да продължавате напред. Изкарайте си всичко смело – ще има ефект.

2. Отделете време за себе си

Не се стряскайте ако вместо излизането навън все повече предпочитате комфорта на дома и любимия сериал. Време е да се пренастроите и да се чувствате удобно само със себе си. Все пак отдавна не Ви се е случвало нали? Бъдете егоисти, угаждайте си, направете всичко, което Ви се е искало. Така не само ще се почувствате по-добре, но и ще преборите страха от самотата.

3. Отдалечете се от нея/него

Колкото и трудно да звучи, трябва Ви време, в което да сте напълно отделен от този човек. Може да е изкушаващо да отговорите на онзи среднощен смс или да излезете на кафе, дори и да е просто с цел изливане на гнева към него/нея. По-нататък, когато всичко е отшумяло, може да бъдете приятели, но на този етап е добре напълно да се изолирате от тяхното присъствие.

4. Обадете се на приятел

Сега е моментът, когато имате нужда от огромна подкрепа от близък човек. Някой, с който може да поговорите, да излеете мъката и… просто да бъде до вас. Приятелите могат да помогнат не само със съвет, но и да Ви разсеят от сивото ежедневие, което се е образувало в момента.

5. Излейте всичко на лист

Няма нужда да сте Хемингуей, за да пишете. Всички тези неизказани чувства и емоции трябва да намерят отдушник. Смело грабнете лист хартия и запишете всичко, което изпитвате в момента. Дори може да го адресирате до бившия/бившата. Спокойно, няма нужда да изпращате писмото – то е за Ваше лично ползване.

6. Не губете надежда

Лесно е да изпаднем в песимистични настроения след раздяла. Важно е да осъзнаем едно – ЩЕ срещнем някой специален отново, ЩЕ си върнем живота, ЩЕ започнем да имаме доверие отново. Откъде е сигурно? Защото все още притежаваме качествата, в които някой се е влюбил. Ние сме си същите – просто начинът, по който гледаме на живота се е променил.

7. Бъдете най-добрата версия на себе си

Поучете се от раздялата и преценете кои са нещата у Вас, които имат нужда от промяна. Ако давате най-доброто от себе си неизменно ще срещнете истински, проникновени и интересни хора, които ще бъдат привлечени от това.

Научавайки за себе си се превръщаме в по-спокойни и балансирани личности. Важно е да знаем, че винаги можем да потърсим помощ в център за личностно развитие.

Ако искаме да имаме щастлива, дълга и здравословна връзка, най-важното е първо да постигнем хармония със себе си и да се чувстваме добре в тялото си. Едва тогава можем да искаме някой друг да ни обича. Затова запомнете – завесите може да са паднали над старата Ви връзка, но те отново ще се вдигнат и там ще има някой друг.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!