≡ Menu

8 предимства на лечението с кислород в барокамера

Знаете ли какво представлява лечението с кислород? А подлагали ли сте се на кислородна терапия?
Навярно сте чували за подобен вид алтернативно лечение, от което много известни личности и спортисти се възползват. Макар да ви се струва, че това лечение вероятно е много скъпо това изобщо не е така и вие сами ще се уредите в това.
Подлагайки се на терапията вие ще се почувствате като чисто нови, освежи, енергизирани и по-малко стресирани. Ще усетите кожата си по-жизнена и чиста. По време и след терапията ще почувствате сякаш кислорода прониква в клетките ви и ви освобождава от стреса, умората и възпалението, които вървят паралелно с днешния начин на живот.

лечение с кислород Какво всъщност представлява лечението с кислород в барокамерата?
Това е терапия, която се провежда под налягане в хипербарна камера. Традиционно е използвана за лечение на заболявания, свързани с дълбоководно гмуркане, но има и 8 други основни предимства:

  1. Кислородната терапия може да укрепи процеса на лечение. Когато тялото буквално плува в кислород и има 80% капацитет да го абсорбира, то се възползва по невероятни начини. Допълнителният кислород се абсорбира в кръвния поток, подобрявайки доставянето на кислород до области от тялото, които не го получават толкова лесно. Тези слабо перфузирани области имат ограничена перфузия и малки вени или артерии, които дават или вземат кръв. Това означава, че може да възникне възпаление. С допълнителния кислород, който навлиза в кръвообращението ви, вие осигурявате най-основното и ценно хранително вещество, от което вашата тъкан се нуждае, за да оцелее – кислород. Лечебният процес се подобрява, когато възпалението се неутрализира и тъканта се съживи от прясното кръвоснабдяване през съдовата система.
  2. Лечението с кислород в барокамера може да помогне за борба с радиационната болест. След редица проучвания е доказано, че терапията с кислород в барокамера подобрява съдовата система и кръвоносните съдове, като играе съществена роля в стимулирането на тъканната да се възстанови от радиационната болест. Радиацията често може да увреди чувствителните клетки покрай мястото, където се прилага. Благодарение на по-високата концентрация на кислород, съчетана с подобряване на васкуларната система в засегнатия участък могат да бъдат доставени повече телесни ресурси, посветени на оздравителния процес.
  3. Лека болка при артрит. Има положителен ефекти при автоимунни заболявания като ревматоиден артрит или множествена склероза като намалява възпалението.
  4. По-кратко време за възстановяване. Играчите на NFL се възползват от повишената скорост на възстановяване, когато използват барокамера и терапия с кислород.
  5. Прави кожата по-еластична и със сияен външен вид.
  6. Подобрява мозъчната функция, паметта и настроението.
  7. Минимизира ефектите, които диабетът има върху васкулатурата.
  8. Има антиейдж ефект и помага за съживяване на уморената кожа.

Кислородната терапия в барокамерата са тайното оръжие, което известни спортисти използват, за по-бързо възстановяване, както и знаменитости, за да получат блестящ тен. Сега всичко това е достъпно всеки ден за всеки човек в Стара Загора, благодарение на HBO Medical Support Center.
В барокамерата е изключително комфортно и просторно, а столовете са удобни все едно сте в първа класа в самолет. Безпроблемно можете да използвате телефона си вътре в камерата, можете да четете книга, да гледате телевизия и филми. Единственото изискване е дрехите ви да бъдат памучни, да нямате запалки, електронна техника, часовници, флакони под налягане и други опасни неща, за които специалистите ще ви предупредят предварително. Но ако искате да бъдете запознати предварително с целия процес и лечението с кислород, тогава посетете https://hbo-center.com/.
Терапията с кислород определено си заслужава, особено ако страдате от заболяване, което доказано се повлиява положително от това лечение. Много хора не си дават сметка, но ние не дишаме правилно или не сме се научили как да вдишваме дълбоко, така че кислорода да достигне до всяка клетка от тялото ни. Плюс това, ако живеете в градска среда, вие всъщност не искате да дишате дълбоко тежките газове и метали, така е нормално повечето хора да вдишват плитко.
Дори само заради това терапията с кислород е изключително полезна в съвременния живот, който водим, защото постоянно сме изправени пред стрес и претоварване с токсини от храната и околната среда.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!