≡ Menu

better live

В днешни времена намирането на нова работа е много трудно изпълнима задача. След много неуспешни опити е време човек да предприеме нова стратегия, като например да разшири периметъра на търсене, за да постигне желаната цел. Колко безработни хора се примиряват с не удовлетворяващото си  положение и колко от тях са опитали да намерят работа в чужбина?

Нямам точен отговор на този въпрос, но със сигурност знам, че хората, които решават да напуснат страната си и да потърсят работа в чужбина напоследък става все повече. Този процес съдържа в себе си, както хубави, така и лоши белези. От една страна е показателно, че хората които си търсят работа в чужбина се чувстват неоценени в страна си, но от друга също толкова показателно е, че тези хора търсят по – добро бъдеще за себе си и семействата си.

Според мен намирането на работа в чужбина е напълно логично решение при положение, че човек не намира в своята страна възможностите, които би могъл да намери в Англия, Германия, съседна  Гърция или някоя друга дестинация, където ще получи по – добро заплащане за извършената от него работа. За разлика от преди, сега границите на тези страни са отворени за хората, които желаят да пребиват в тях.

Това може би е най – голямата облага, откакто България влезна в Европейският съюз, защото дава известна свобода и голяма възможност на тези, които искат да започнат работа в чужбина.

Според мен всеки, който не се чувства добре в страната си трябва да се възползва от нея и да знае, че е късметлия, защото му се предоставя такава възможност. Правото на избор, което имаме в днешни времена ни облагодетелства, защото то е шанс да променим живота си към по – добро и след като не сме доволни от страната си да потърсим работа в чужбина, където може би ще имаме повече възможности за реализация.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!