≡ Menu

SEO похвати, използвани за едно състезание аквичоп

Здравейте. Казвам се Андрей и съм човекът, който стои зад сайта аквичоп (dot) net. Може би повечето от вас вече са чули за състезанието аквичоп, което е организирано от Joomla BG. В днешната статия бих искал да споделя с вас какви методи и похвати съм използвам при оптимизацията на моят аквичоп сайт.

Домейн. Избрах домейн на кирилица с разширение .net. Домейнът .com беше регистриран по-рано от Веско Стефанов.

Платформа. Тук няма голям избор, защото едно от изискванията на състезанието е сайтът да бъде изграден на Joomla. И все пак съм се постарал аквичоп сайтът ми да прилича колкото се може на WordPress 🙂 Използвал съм компонента K2, с който превърнах сайта си в типичен блог. Реших да не използвам тагове и категории за да не „разсейвам” Google, а да го фокусирам само върху основното съдържание. Използвал съм и плъгин, с който правя URL адресите на кирилица.

Подписи по форуми. Аз реално съм член на два форума в които не пиша особено често, но все пак – webmasterbg и forum.joomla са форумите, от които съм сложил аквичоп линкчета към сайта си и към някои от основните си сателити.

Безплатни сателити. Blogger, WordPress (dot) com, Blog (dot) bg, WordPress (dot) bg, Txt (dot) bg са само част от сайтовете в които съм си направил сателити. Както по-рано писах – този сателит в wordpress (dot) com беше изтрит.

Платени сателити. Всъщност платени не е точната дума. По-скоро поддомейни на някой мои основни сайтове, които така или иначе си ги плащам.

Директории за статии. Малко трудничко, но все пак имам амбиция да добавя поне по една статия във всяка една съществуваща директория за статии в България. И освен това още по-болна амбиция имам съдържанието на всяка статия да бъде уникално, а не спиннато.

Социални мрежи. Използвам един инструмент, с който се добавя сравнително бързо и лесно в по-голямата част от българските социални мрежи. Първо добавих аквичоп сайта си. Когато напиша публикация я минавам също през тези мрежи. Всеки един сателит също съм го минал през същите социални мрежи. Имам амбицията всяка одобрена статия във всяка една артикъл директория също да бъде добавене и през списъка със социални мрежи.

Приятелски линкове. Имам много приятели и познати, които много здраво са ме линкнали и щя трябва да ги черпя след като свърши състезанието.

Спам коментари в силни блогове. Търся .edu и .gov домейни, които да са блогове и в които може да се коментира. За съжаление такива рядко се намират и дори да се намерят – много рядко одобряват.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!