≡ Menu

Toп съвета около отваряне на гаражна врата

Какво представляват автоматите за отваряне на гаражни врати и какви са техните специфики. Кога да потърсим ключар; Какво да правим като се заключим и още редица въпроси, за които в случаи на паника рядко се сещаме и реагираме адекватно.

Ето и накратко някои от въпросите, които вълнуват много от нас:

Когато първото поколение за автоматично отваряне излезе на пазара всички устройства работеха на принципа заключване с код. Този модел обаче не давал надеждност, когато крадците успеят да преминат защитата на сигурност.

Малко след тях се появява второ поколение на отваряне, което значително покачва сигурността чрез участие на ключове. Такива ще бъдат определени от собственика на една уникална комбинация. Въпреки, че това се повишила сигурността. Друг риск за сигурността на второто поколение бил достъп до системата. Така кодът на устройство работи, като заключване на принципа на сигнал, който запаметява.

Съвременните автоматични системи за отваряне на гаражни врати сега разполагат с подвижен код в технологиите, където дистанционно да използва чисто нов код за сигурност при всяко натискане на дистанционното. Има над 100 милиарда кодове, така че вероятността от пробив над кода е много тънък.

Toп съвета да се предпазим от разбиване защитата на гаражната врата:

Не оставяйте вратата на гаража с дистанционно в автомобила – ако крадецът разбие и нахлуе, то колата може да бъде открадната, ако дистанционното е наблизо.

Инвестирайте в ключодържател с дистанционно за отваряне – спрете да използвате дистанционното без то да е на ключодържател. Така спокойно може да носите с цялата връзка ключове.

Осигурете си аварийна гаражна врата – някои ZIP-връзки на вашия и аварийно изпускане все още запазват своята функция по предназначение.

Дръжте заключено – сложете една ключалка на вратата между вашата къща и гараж; това е начин да си спестите много неудобства и да се наложи да използвате ключове всеки път, когато се прибере вкъщи.

Уверете се, че вратата на гаража е толкова сигурна, колкото входната врата – когато разполагате със силна и здрав врата, изработена от твърда сърцевина и дърво или подсилена стомана, инсталирането на Anti-Kick устройство за врата е идеална възможност.

Не оставяйте гаражна врата отворена – това може да звучи като отправена покана към е крадецът да си вземе, каквото сметне за добре. Не се заблуждавайте от факта, че живеете в добър квартал. Именно добрите квартали са на първо място в листата за обири на къщи и гаражи.

Инсталирайте широко ъгълна шпионка на вратата между вашата къща и гаража си – по този начин ще може да видите какво се случва, ако чуете странен шум; вместо да се налага да отворите вратата, за да разберете, какво именно се случва.

Вредата от гаражни прозорци – колкото практични и внасящи светлина в гаражното пространство, толкова и вредни могат да се окажат. Така крадците много по-лесно ще узнават, кога автомобилът ви е на мястото си и кога липса.

Работата на катинара – колкото и първообразно да звучи, използвайте старта, доказани и надеждна техника на заключване, когато възнамерявате да отсъствате за по-дълго. Ако решите да се доверите на по-съвременните технологии на заключване, доверете се на алармена система, видеонаблюдение или СОТ за охрана.

Не пренебрегвайте поддръжката на механичните части на вашия ролетна гаражна врата и дръжте под око срещу корозия. Не забравяйте вратите от които имате нужда; проверявайте касата, бравите, пантите и всякакви заменяеми елементи.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!