≡ Menu

Сребърни бижута за подарък

Още от зората на човешката цивилизация, мъжете и жените са пленени от блясъка и магията на среброто. В продължение на векове, мистичният скъпоценен метал е служи за отбелязване на важни исторически събития, празненства, лични постижения, подаръци и специални поводи на близки и познати.

Среброто е скъпоценен метал, който се среща в най-чиста форма в природата. Характерно за чистото сребро е, че то е изключително меко. За да се пригоди за изработване на бижута, то се смесва с други метали, например с мед. Чрез тази сплав се гарантира нужната твърдост и дълготрайна употреба. Никой не знае с точност, кога за първи път хората започват да използват сребърните изделия и украшения като подаръци по между си. Въпреки това, всеизвестен факт е, че среброто е широко разпространено и е символ на престиж – например в Древен Египет владетелите са били почитани, като са получавали сребърни вази, през Ренесанса сребърните лъжици символизират богатство и лукс, а по-късно в Германия чрез подаряване на сребърни венци се отбелязвали всички 25-ти сватбени годишнини на влюбените и вречените в брак. В днешни времена среброто под всякаква форма и най-вече бижутата от сребро са също символ на богатство и престиж.

Какви са подходящите подаръци от сребро?

През вековете среброто си спечелва прякора „Кралицата на металите” и се използва за изработване на дамски бижута. Сребърните украшение и накити са винаги идеален избор за подарък, с който да се отбележи специално събитие за една жена. Към тях могат спадат украшения за дома, накити, свързани с хоби или кариера или просто за забавление. Типични примери за подаръци от сребро за дамите са дизайнерски четки за грим, фини огърлици или джобно огледало. Независимо от вкуса на всяка жена, сребърните дамски бижута са сигурен начин да изберете правилният подарък.

За мъжете, среброто е може да бъде символ за увереност и индивидуалност. В миналото единствено и само благородници са били възнаграждавани със сребърни предмети и бижута. Днес, все повече мъже предпочитат блясъка и елегантността на сребърните украшения. Копчета за облекло, ръкавели за ризи, игли за вратовръзки, ID гривни, пръстени, токи за колани – всички тези сребърни изделия са налични в най-различни дизайни и са перфектен избор за подарък, който да бъде част от мъжкия гардероб. Също така, добре избрания сребърен подарък е траен спомен за емоция, повод или събитие.

Също както всеки друг скъпоценен метал, среброто също е винаги актуално. С всеки изминал ден то непрекъснато повишава своята стойност и все повече хора го предпочитат. В днешни дни са налични голям брой различни сребърни украшения и накити, които отговарят на модните тенденции. В “Магазини Гранат” вие ще откриете стилни сребърни бижута и украшения, подходящи за всеки стил. Можете да намерите повече информация за продуктите и каталог на бижутата на официалния уебсайт на фирмата ни. Ако сте от Враца може да посетите и физическите им магазини в града, където да видите всички експонати на живо.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!