≡ Menu

Работата в екип, ключ към по-добра работна обстановка

Знаете ли, че за да върви работата по мед и масло, първо трябва всички ваши служители да работят, като екип, а не разделени.

Работата в екип, ключ към по-добра работна обстановка jobs, rabota, zaplata, Екип, заплата, кадри, кандидати, обяви за работа, персонал, подбор Един сплотен екип е двойно по-ефективен, от колкото работно място пълно с проблеми, разправии и интриги. Такова място би довело до проблеми, но не и до безпроблемна работа. Тайната на успешния и сплотен екип е взаимното доверие, без това, всеки би гледал себе си и проблемите са немислими.

За да постигнете това, ви трябва добра комуникация, не само между хората ви, но и между вас и тях.

Бъдете реалисти, искрени и винаги си спазвайте обещанията.

Не се поставяйте на първо място пред вашите служители, а обратното. Грижете се първо за техните желания и нужди. Вашата дума трябва да е винаги на място, както и действията ви, бъдете истински и откровени. Нищо няма да ви спечели повече доверие и сплотеност от това. Никой, не обича лъжците, за това не лъжете, това ще ви спечели врагове, като освен всичко и самите служители един към друг ще бъдат такива. А това, ще вреди на бизнеса ви, повярвайте ми.

Ако си признавате грешките, никой няма да ви се съди, а напротив, екипа Ви ще прави същото и ще ви уважава. Вие сте примера за подражание.

Критиката

Не бъдете твърде груби и се старайте винаги да правите градивна критика пред вашите служители. Опитайте се и да им казвате, че това е такава критика, за да им дадете мотивация, да се справят по-добре.

За да се изравните с вашия екип и за да ги спечелите, въпреки поста си, най-добре е да не приемате критиката към вас, лично и навътре. По-добре се вслушайте, отговорете позитивно, размислете и дори, ако са прави им признайте, както и да въведете промяната. Критиката е нещо добро, ако я приемете по този начин, няма да крият и те нищо от вас ще са искрени, дори и ако има проблем.

Не съдете никой за каквито и да е грешки, дори за работата, опитвайте се да прощавате и да ги накарате да си извлекът поука от грешката си. Ако се повтори или потрети, тогава предприемете действия.

Не е приятно да ди говорят зад гърба нали? Тогава и вие не го правете, защото може да сте спечелили някой, но изведнъж ще загубите всички. Това, че сте шеф, не означава, че непристойното поведение ви е право, така нарушавате човешките права и разпалвате лоши чувства, излишно напрежение, което би довело до раздори и още проблеми.

Подценяването, на някой, дори най-нисшия във йерархията не е хубаво. Вероятно не познавате реалните възможности на поне 80 процента от вашите служители. Не се знае, кога и кой с какво би могъл да бъде полезен. Вместо това го окуражавайте и им казвайте че са по-добри. Ако някой има интересни идеи, по-добре дайте възможност на подчинените си да ги споделят, прогресът ще бъде неименуем.

Опитайте се да бъдете по-близки до екипа си, не твърде, но достатъчно, на приятелско ниво, достатъчно да обсъждате дори лични истории и да си споделяте.

Опитвайте се да хвалите вашите служители за тяхната работа, споделяйте и на другите за вашето очарование, това ще ги мотивира, но не прекалявайте пък да не събудите завист.

Бъдете креативни, можете да добавите много начини още за да бъде екипа ви на топ ниво и всички да се чувстват доволни когато работят с вас във вашата компания.

А къде да намерите подходящите кадри за този ефективен перфектен екип?

Посетете ни и публикувайте обяви за работа. Покажете вашите свободни позиции.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!