≡ Menu

Кои са ценните автоаксесоари за всяка кола

Покупката на нов автомобил винаги е радостно преживяване. След това започваме да мислим за възможните аксесоари за коли, които можем да добавим. Тъй като списъка с варианти е безкраен, ще изброим заедно със специалистите в търговията с автоаксесоари от нас някои наистина важни, свързани с безопасността, удобството, външния вид и защитата му, които трябва да имате в новото си превозно средство.

Нека започнем с безопасността

Много нови автомобили се продават без резервна гума, защото тя увеличава теглото му по време на тестовете за икономия на гориво. Но какво ще правите, ако спукате гума по време на път?
Представете си, че сте на семейно пътешествие с новия си автомобил и изведнъж спукате гума. Отваряте багажника си и се оказва, че нямате резервна! Затова, е добре да имате поне следните основни автоаксесоари под ръка:

  • Портативен въздушен компресор: той е много удобен в тези ситуации, тъй като при спукване винаги можете да надуете с него гумата, за да стигнете безопасно до най-близкия автосервиз. Но какво ще стане, ако пробитата гума не се надуе?
  • Тогава Ви е нужен комплект за ремонт на гуми: той ще спаси положението. Представлява малък комплект с T – винт и гумени ленти, които лесно се вмъкват в пробитата гума, за да спрете временно изпускането на въздух. След това спокойно можете да надуете гумата с въздушния компресор и да стигнете до най-близкия сервиз.
  • Соларен датчик за налягане на гумите: Много пъти караме, без да разберем, че имаме спукана гума. Този сензор за следене на налягането работи със слънчева енергия и ще Ви дава информация за налягане и температура на всичките четири колела. Освен това ще Ви предупреди, при спукване на гума. Той е с безжична връзка, така че въобще не е необходимо окабеляване. Получавате 4 капачки за вентили, които да завиете на мястото на пластмасовите. LED дисплея на датчика се поставя на таблото, така че да може да се захранва от слънцето. Другият вариант е да го зареждате с микро USB кабел.

Аксесоари за коли, свързани с удобството

Някои нови автомобили нямат елементарни екстри както за шофьора, така и за пътниците. Ето някои от най-добрите автоаксесоари, които можете да добавите за удобство и практичност в новата си кола:

  • Места за съхранение на предните седалки: задната част на предните седалки обикновено има един джоб и това е всичко. Скъпоценно пространство, което не се използва. Е, можете да го подобрите, като добавите подвижна масичка, държачи за чаши и телефонни, и други подобни.
  • USB порт за зарядни устройства отпред и отзад: знаете как полудяват хората в наши дни, когато им падне батерията на телефона. За да са всички щастливи, купете си два броя USB портове – един за вас и пътника на предната седалка, и един за стоящите отзад.
  • Органайзер за съхранение в багажника на задните седалки: задните седалки имат голяма площ, която също не се използва. Добавянето на такова пространство за съхранение определено си заслужава. В тези полезни автоаксесоари можете да наредите всичките си инструменти и други дреболии, така че да не се търкалят из целия багажник.
  • Готини аксесоари за коли, служещи за украса: За онези, които харесват набиващи се на очи автомобили, е необходимо да се добавят страхотни автоаксесоари за допълнителен блясък. На някои нови модели коли им липсва стил и външен вид, затова изглеждат скучни. За да стане впечатляващ Вашия автомобил, купете си следните аксесоари за коли:
  • Светодиоди за интериорното осветление: много автомобили нямат вътрешно осветление. Препоръчваме да добавите лампички на следните зони:
    •  на предната и задната част на автомобила
    •  вътрешно осветление на багажника (обикновено оригиналното е много слабо)
  • Външно осветление: външните светлини наистина придават елегантен вид на автомобила, особено LED фаровете. Те изглеждат страхотно на нова кола. Ако Вашият автомобил няма фарове за мъгла, тогава е умно решение да добавите и такива, за безопасност и добра видимост.
  • Нова тапицерия: добавянето на нови калъфи не само ще добави стил към автомобила Ви, но и ще предпазва оригиналните седалки, което ще придаде по-голяма стойност на колата при бъдеща препродажба. Тапицерията предпазва оригиналните седалки от петна от кафе, храна, кал, прах и др.
  • Калъф на волана: оригиналният волан обикновено е с остаряла визия и без каквато и да е декорация. Калъфите за волани са страхотни автоаксесоари, чрез които да придадете на интериора цвят и индивидуалност.
  • Как да запазите и защитите новия си автомобил: дори и новите автомобили са склонни към ежедневно износване. Можем да вземем предпазни мерки по този въпрос. Ето някои примери за автоаксесоари, необходими за всеки, особено за новите автомобили:
    • Защитно фолио за предни фарове: Докато шофирате, по-голямата част от съпротивлението се усеща върху предните фарове, предната решетка, предния капак и предното стъкло. Прах, насекоми и малки камъчета летят с висока скорост, и непрекъснато удрят тези места, по време на шофиране. Затова, този вид аксесоари за коли са много полезни.
    • Нанотехнология керамична защита на предното стъкло: предното стъкло е прозорецът Ви към външния свят, когато шофирате. Затова трябва да е винаги чист и без драскотина. Керамичната боя е евтина, но много ефективна при създаването на защитен слой върху предното стъкло. Той служи за предотвратяване появата на надраскване, мръсотия и дори дъжд, оставяйки предното стъкло чисто и защитено.
    • Покривало за кола: ако нямате гараж и колата Ви е на открито през целия ден и нощ, тогава наистина трябва да обмислите закупуването на такъв вид автоаксесоари, за да предпазите боята от слънчева светлина, мръсотия, влага и дъжд.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!