≡ Menu

Няколко летни кафе напитки

Кафето е една уникална напитка, тъй като можем да ѝ се наслаждаваме по всевъзможни начини. Независимо дали просто искаме да изпием сутрешната си чаша горещо еспресо или пък искаме нещо малко по-сладко и завъртяно, кафето има какво да ни предложи.

Разбира се, летните кафе напитки също не са рядкост. И макар всички да познаваме фрапето, което се прави с инстантно кафе, не всички сме запознати с различните вариации на студените кафе напитки за горещите летни дни. Днес ще ви запознаем с няколко от тях, а приготвянето им не е толкова трудно. Трябва ви само хубаво кафе (например от Espressimo.bg), а останалото е въпрос на желание. Нека видим кои са тези летни кафе напитки!

Не просто кафе със сметана

Всички знаем, че сметаната много подхожда на кафето, но това нямаше да е толкова интересна напитка, ако нямаше нещо специфично, което да споменем днес. Напитката, която имаме предвид, се приготвя по следния начин. Сварете си от любимото мляно кафе и го оставете да изстине в ледена вода. След това добавете около 50 мл кондензирано мляко, заедно с 20-30 мл течна сметана за кафе. Това прави цялата напитка нещо средно между капучино и фрапе, което е супер за топлите летни дни!

Кафе чрез студено приготвяне

Разбира се, всеки може да си свари кафе и да го остави да изстине, но има и по-интересен начин да си направим студено кафе, което да няма покъртително лош вкус. Всъщност този метод го прави уникално, тъй като се намаля кофеиновото съдържание и киселинността му, което позволява на кафето да разгърне всичките си вкусове и аромати.

А как точно става? Сложете в буркан мляно кафе и залейте с вода. Оставете го да престои 20 часа и прецедете през тензух или филтър за кафе. Да, толкова е просто, но крайният резултат е просто уникален!

Млечен шейк, но не точно

Кой не обича вкусните млечни шейкове? Няма ли да е страхотно обаче, ако те станат и зареждащи ни с енергия? Всъщност точно това прави тази рецепта за уникална лятна кафе напитка. Тя изисква малко повече продукти, но крайният резултат е зашеметяващ.

Направете си студено кафе по горния метод и използвайте него. Сложете в блендер 10г какао, 50мл кондензирано мляко, 100 мл кафе и банан по избор. Блендирайте и се насладете на невероятния млечен шейк с кафе. Ако не искате да е толкова гъст, можете да използвате обикновено прясно мляко около 100 мл и 150 мл кафе. Тогава напитката става по-скоро като плодов сок и отново е повече от чудесна.

Кафе, канела и още нещо

Макар канелата да не е точно лятна подправка, все пак можем да я използваме в нашето приключение да намерим перфектната лятна кафе напитка. Тук изключително важно е да си намерим хубаво кафе с богат аромат и качествена канела. Специалното е, че не става въпрос за обикновената канела, която познаваме, а за цейлонска канела. Това е специален сорт, който има малко по-различен аромат и е достатъчно мек, че да не отнема от вкусовите качества на кафето. В кафето си добавете кондензирано мляко и тази канела, за да получите една уникална лятна напитка!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!