≡ Menu

Как да изберем маса в дневната?

Как да изберем маса в дневната?

Всекидневната е център на семейния и социален живот. Няма значение дали е малка стая в апартамент в многофамилни жилища или просторен интериор в модерна еднофамилна къща – тя трябва да бъде обзаведена, така че домакинството да иска да прекара известно време в него. Практически и може да се каже, че холовата маса е съществена мебел в хола. Правилно подбрани, това ще направи вашата хол удобно, практично и семейно място.

Пейка в дневната – какви материали и цветове да изберем?

Първият въпрос, който трябва да отговорите, е материалът, от който ще се направи маса. В момента доминират дърво, MDF, стъкло и метал. Ако не искате пейка да бъде доминираща мебел в хола, изберете модел, изработен от стъкло. Подхожда на повечето интериори и в същото време добавя елегантност към салона.

Можете също да решите да купите пейки със стъклен плот и дървени крака. Особено ярките цветове на дървото, като дъб амбер или антрацид, се смесват добре със стъклото, придавайки на мебелите оптична лекота и затопляне на неутралното стъкло.

Дърво или дъска в тъмни цветове е решение, което работи добре в светли интериори. В допълнение, тъмно дърво звучи в тон на благородство и престиж, така че ако холът трябва да упражнява силно впечатление на гостите, можете да решите на такава пейка.

Бели пейки: винаги ще изглеждат добре в скандинавски и минималистични интериори. За интересен ефект от контраста можете да изберете хол в черно или тъмно – но внимавайте: не всеки дизайн ще носи такъв състав.

Функционалност на пейката

След като вземете трудно решение по отношение на цветовете и материалите, е време да се съсредоточите върху практични помещения, които ще ни помогнат да изберем правилния модел. Размерът на салона играе най-важната роля тук. Пейката не трябва да пречи на свободното движение. Тя не може да бъде твърде малка, затова е важно да се отговори колко много хора ще я използват най-много. Ако често получавате гости, помислете за закупуване на сгъваема версия.

За хора, които обичат да имат много неща в салона, добра възможност е да закупите пейки с рафт или чекмедже под щанда. Удобно можете да поставите там книги, списания, лаптопи, дистанционни управления за аудио и видео оборудване и други аксесоари, необходими в живота на “салона”.

Ако имате диван с функция за спане и често го използвате, практическото решение ще бъде да изберете по-малка и по-лека пейка, която лесно може да бъде преместена. Една добра идея е да се оборудват обзавеждането с колела или да се избере такава пейка, която има това решение в стандарта.

Що се отнася до формата на пейката, най-функционалната правоъгълна пейка ще бъде. Но в магазините ще намерите квадратни, кръгли, елиптични или авангардни, неправилни форми. Струва си да се отбележи, че най-разумно в случая с малките деца ще се купуват пейки със заоблени ъгли, защото острите ръбове могат да доведат до опасни наранявания. Друга идея може да бъде и закупуването на специални покрития за ъглите на мебелите.

Резюме: пейката е салон трябва да има

Човек може често да критикува масите в дневната, поради малката си височина, което не позволява удобно хранене. Трябва обаче да се помни, че това не е мебел, предназначена за хранене с него, а за развлечения, семейни и социални срещи. Ако приемете съдбата му, ще бъде лесно за вас да признаете, че пейката е незаменим елемент на всеки семеен център за релаксация. Мека мебел, канапета и дивани.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!