≡ Menu

Любовта се дарява

Това не е поредната тема, която да даде съвет как да обичаме, а тема, която и научава на нещо полезно. Това как да обичаме и как да бъдем обичани.

Тази тема е провокирана от интервю с аржентински писател и психотерапевт.

Името му е Хорхе Букай, а основната цел за провеждането му издаване на поредната му книга и в български вариант, която носи името „20 стъпки напред“.

Според автора в живота всяко нещо си има две страни – добро и лошо, любов и омраза, тишина и шум, смелост и страх. Според него суфистите са на мнение, че както и най-тънкото парченце сирене има две страни, така и в любовта и във всяко нещо от живота има две лица, но между тях трябва да има хармония и баланс.

В своят „пътеводител“ Хорхе дава съвет, че ако един път вземеш решение в живота и то е вярно, следващият път не бива да вземаш същото решение. Според него живота никога не предлага една и съща вариация, колкото и сходна да е, а това предполага друг избор.

На база малка част от тези насоки и съвети всеки сам може да оприличи и живота и любовта с танц. И ако за тангото са нужни двама, то не е задължително в живота винаги да са двама, но има етапи, в които няма как „да изкачиш даден връх на планина“ ако нямаш до себе си рамо.

Аржентинецът казва още, че не обича да съветва никого, нито да дава мнение какво да направи, но някога се наложило да успокои дъщеря си след тежка раздяла. Тогава той й казал, да спре да търси „мъжа на живота си“, а да се насочи в търсене на човека, който да изпълни живота й с любов. След години дъщеря му днес е щастливо омъжена и има две деца, които смята да възпитава, както някога баща й я е възпитавал.

Мъдростите, които раздава Хорхе Букай в изданията си и най-новата книга са безкрайно много. От всяка от тях може да се извлече поука, дори в препинателния знак. Всичко е до разбиране и индивидуалност. Едно от нещата, обаче, които мисля, че трябва да бъдат споделени гласи:

„Позволете на човека да бъде такъв, какъвто иска да бъде самият той и го обичайте“. Е, дано тези малки извадки от „20 стъпки напред“ да са от полза и нас да превърнете живота си, в онова, за което винаги сте мечтали.

Ако търсите още интересни, полезни и избрани материали, разгледайте страницата ни, LifeStyle! Приятни минути!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!