≡ Menu

Американска диета

Всички искаме да бъдем стройни и с красиво тяло преди настъпващите празници, но без да се лишаваме от храна. Какво да правим в такъв случай? Има само един изход от тази ситуация. И той е да заобичаме да се храним така, както съветват диетолозите. За целта сме подбрали три интересни съвета и примерно меню за т.нар. американска диета.

Правила:

Първо нека да потърсим красотата… В чинията. Обещаваме, че това е великолепен начин да достигнеш желаните форми. Нека в чинията ти има по-малко висококалорични храни: сладкиши, захар, колбаси, масло, тлъсто месо, и повече нискокалорични: сурови плодове и зеленчуци. Един път седмично, а също така преди или след големи празници, свързани с обилно преяждане с храна и лакомства е добре да се прави разтоварваща диета.

Ето един визуален трик, ако искате да отслабнете лесно: когато сервирате масата си изберете синя чиния. Само това? Да, само това! Психолозите са установили, че цветът на чиниите влияе на апетита ти. Топлите сочни цветове – жълто, червено, оранжево, светло кафяво стимулират органите на чувствата и нервната система, които пък способстват за появата на глада. Белият цвят е неутрален – той не предизвиква особено желание да се хапне още. Пастелните тонове – бледо жълто или розово, светлите нюанси на зеленото, сивото и тъмно кафявото отслабват апетита. А студените тонове – синьо и зелено направо го потискат.

И последният лесен съвет е да избягвате големи събирания около масата. Учените от щата Джорджия твърдят, че колкото повече хора са на масата, толкова повече всеки един от тях яде.

Американска диета:

Закуска:

100 грама фреш-сок, 1 твърдо сварено яйце, препечена пълнозърнеста филийка с мед, чаша чай или кафе (но без захар и сметана).

Втора закуска:

1 голяма ябълка, билков чай (отново без захар).

Обяд (в 17:00-18:00 ч):

Салата от 150-200 грама зеленчуци в различни цветове, плод по избор (може и банан), плодов сок.

Преди сън:

1 чаша айран или прясно мляко с малко мед.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!