≡ Menu

Да разгледаме дизеловите генератори

При положение, че имате собствен бизнес, който зависи от наличието на постоянна електроенергия, то вие най-вероятно се интересувате от стабилни електрически генератори. Ето защо, в тази статия ще разгледаме агрегатите за ток с дизелов двигател, които могат да ви предоставят достатъчно енергия. Обръщаме внимание на предимствата на дизелгенераторите, за да си направите сметката дали да ги използвате за вашите задачи.

Основното преимущество на новите дизелови генератори се крие в тяхната издръжливост. В сравнение с устройствата работещи на бензин, дизелгенераторите имат два пъти по-дълъг живот, което е от голяма полза за потреблението. Същото важи и за поддръжката, която се прави едва, след като изминете 13 000 ч. работа. При бензиновите агрегати се налага смяна на компоненти на всеки 7000 часа работен режим.

Няма да пропуснем да отбележим икономичността на дизелгенераторите. Хубаво е, че те не изразходват голямо количество гориво, а и работят дълготрайно с едно презареждане. В зависимост от мощността на генератора той може да работи от 3 до 24 часа. Преносимите агрегати например издържат до 8 часа с един пълен резервоар. Тези машини са препоръчителни за битови нужди – захранване на къщи, бунгала, палатки и прочие.

По-големите мощности на двигателите се препоръчват за заводите, големите фирми, търговските обекти и промишлеността като цяло. На тези места е необходимо постоянно електрозахранване, което да не се влияе от авариите в електрическата мрежа. Точно поради тази причина на помощ идват модерните дизелови генератори, които могат да играят роля на една малка електроцентрала например.

В обобщение

Сами виждаме, че дизелгенераторите имат сериозна преднина пред другите подобни устройства. Съветваме ви да обърнете внимание на качествените продукти с двигатели на известни компании даващи необходимите гаранции и сертификати. В мрежата може да направите проверка на актуалните цени на агрегатите за ток, така че да вземете правилното решение на какъв продукт да се спрете. Но нека спрем дотук и да ви пожелаем успехи при избора на подходящото устройство.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!