≡ Menu

Декорация на малки спални

Заложете на спално бельо в пъстри цветове, стени в студени цветове, скрито приглушено оцветяване и пространство! Малките спални са по-трудни за декориране и украсяване от големите спални. Това е така, т.к. в малки по размери помещения много по-трудно можем да поместим всички обичайни вещи нужни ни в ежедневието без да направим спалнята претрупана и изцеждаща въздуха от стаята.

Предлагаме Ви няколко стъпки, следването на които би Ви дало комфорта, който заслужавате.

Използвайте за стените и тавана латекс или тапети в студени цветове. Пример за студени цветове са всички нюанси на синия и зеления цвят. Oсвен, че ще предадат големина на помещението, тези цветове ще заредят стаята с релаксиращо настроение, поради факта, че успокояват очите. Таванът обикновено се оцветява в бял цвят, но няма да сбъркате придавайки и на него студени нюанси.

Изберете осветителни тела, които няма да се натрапват. Осветителните тела е хубаво да бъдат с малък размер и да са скрити в стената или да бъдат разположени леко над гардероба. Приглушената светлина излъчване от тях ще допълни идеално интериора на спалнята Ви.

Инвестирайте в компактни спални мебели. Колкото по-компактни са мебелите, толкова по-комфортна ще бъде спалнята Ви, ако е с малък размер. Задължително изберете легло със шкафове под него, така ще употребите мястото, което така или иначе ще събира само прах. Изберете гардероб, който би събрал дрехите Ви без да остава излишно неизползвано място в него.

Забравете за разхвърляността. Разхвърляните дрехи и спално бельо не са приятни. Макар, че отнема време се постарайте да спазвате две правила – щом се събудите сутрин не оставяйте чаршафите и завивките разхвърляни, а приведете леглото в прилежен вид. Второто правило е при събличане да не захвърляте дрехите, а да ги сгънете и приберете в гардероба или оставите в коша за пране.

Запомнете, че в спалнята колкото и малка да е тя, за да заспивате и да се събуждате с удоволствие е нужно пространство – оставете поне две от стените свободни, без мебели по тях!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!