≡ Menu

Дермален филър за оформяне контурите на лицето

Дермален филър е често срещано явление днес в козметичните и естетични процедури. По своята същност дермалните филъри са изключително ефективни и се използват активно в мезотерапията. Като техника тази терапия е изявена още през 1952 година от френския лекар Пистор. Той е пионерът, който започва да инжектира подкожно субстанции под кожата, поради разнообразни причини. Днес тази практика е масово използвана сред естетичните процедури, за подмладяване на кожата, за оформяне на лицевия контур и попълването на дълбоките бръчки. Чрез това инжектиране се подобрява състоянието на съединителната тъкан, като главно за подмладяването се активира производството на колаген или доброто усвояване на хиалуроновата киселина.

Дермален филър за оформяне контурите на лицето може да разделим на три основни вида. Те си имат предимства и недостатъци, като преди всичко терапията с тях е обратим процес и за разлика от пластиката може да бъде напълно заличена! Според състава си дермалните филъри оформящи лицевия контур са хиалуронови филъри, колагенови филъри и биостимуланти на база структурата на човешкия колаген. Ако разгледаме трите вида, то колагеновите могат да са с животински произход, да са извлечени от проби на човешка тъкан с цел добиване на колаген или да са синтетично създадени. Към последната група спадат и биостимулаторите, като те освен да оформят контура на лицето, стимулират и производството на колаген в кожата ни. Относно животинските колагенови филъри, макар и често употребявани, те крият много рискове от алергични реакции и не могат да се използват при всички пациенти.

Хиалуроновите филъри са донякъде едни от най-естествените за оформяне на лицевия контур и най-вече приложими във всички области на лицето, а и по шията, в областта на деколтето и други. Уголемяването на устни и оформянето на скули се прави изключително добре с помощта на един хиалуронов филър, като процедурата не трае и половин час. С много тънка игла се вкарва филъра подкожно и на практика време за възстановяване след интервенцията няма, защото подутините и зачервяването са минимални. Те изчезват за по-малко от два часа на практика. В зависимост, какво искате да постигнете от естетична гледна точка, може да използвате който и да е от трите вида дермален филър. Но внимателно обсъдете с дерматолога, какви са плюсовете и минусите, и най-вече какво искате вие, за да ви препоръча той най-добрият дермален филър за оформяне на лицевия контур. Като цяло биостимулаторите не са подходящи за уголемяване на устни или за лифтинг ефект в областта около очите!

Напоследък дерматолозите препоръчват изключително много една гама дермални филъри на база хиалуронова киселина и това е марката Перфекта с френски произход. Техните продукти съдържат селектирана хиалуронова киселина, разработена и добита в собствени лаборатории. Гамата от дермални филъри има безвреден и моментален ефект, като напълно се био разгражда след време в организма. Избора от продукти за оформяне контурите на лицето е голям и всеки обслужва специфичните нужди на даден пациент. Дермален филър от тази класа няма, как да не бъде препоръчан затова, ако дерматолога ви не ви го предложи, попитайте за него!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!