≡ Menu

Етикета на борда на самолета

Един от редакторите във Фодорс, Рейчъл Клайн, предлага доста полезни съвети, към които ако всеки се придържа, времето прекарано в летене със сигурност ще бъде по-приятно. В него няма да има излишни спорове, блъсканица и други подобни влошаващи качеството на пътуване случки.

Като че ли колкото по-евтини самолетни билети предлагат различните авиокомпании, толкова по-тесни стават пространствата между редовете в самолета, местата за сядане, местата за слагане на ръчния багаж и т.н.

За съжаление, много преди самолетът да излети, добрите обноски на повечето пасажери вече са отлетели надалеч. Все пак не е толкова трудно да се спазват елементарни правила, каквито бордовият етикет препоръчва.

Не бързайте да се качите първи

Бързането и блъскането няма да ви помогне да се окажете първи в самолета. Нещата си имат естествения ред и той е – първо хората, които по някакви причини физически са затруднени да се качат на борда, следват семействата с деца, после бизнес класата и накрая икономичната класа.

Спестете си личната драма

Ако желаете мястото ви в самолета да бъде сменено или нещо друго, което не е толкова спешно за момента, няма нужда да занимавате всички с това и да очаквате от екипажа да се заеме незабавно точно с вашия „проблем“. Това само ще забави всички.

Не си протягайте краката на пътеката

Наистина, тесните места предполагат да се поразтегнете малко, но не препречвайте пътя на другите като слагате краката си на пътеката за минаване.

Не бавете другите

Когато се настаните на мястото си, ако не успеете веднага да наместите ръчния си багаж някъде около вас, по-добре изчакайте докато всички се настанят и тогава потърсете подходящо място. Стоенето на пътя на другите, с цел да си наместите багажа, не е много добра идея. Освен това помнете, че времето да си ровите в багажа обикновено е на терминала, а не когато всички се опитват да се настанят.

Не дръжте толкова на пространството над главата си

Ако над вас няма място, просто сложете багажа си другаде или помолете някой от екипажа да ви помогне. Не е нужно да размествате чуждите вещи или да се опитвате да ги натъпчете навътре, за да сложите своите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!