≡ Menu

Имате ли чувствителна кожа?

Всеки човек има различен тип кожа и точно според този тип е добре да подбира внимателно козметичните продуктите, които използва. Именно за това много козметични компании произвеждат различна козметика за лице, която да е подходяща за четирите типа кожа – чувствителна, мазна, суха и комбинирана. Напоследък много хора се оплакват, че кожата им е чувствителна. Някои от вас ще се запитат „Какво представлява чувствителна кожа?“ и дали вашата също е такава. Този израз дефинира типа, при който хората, се оплакват по-често от кожни проблеми.

Честите симптоми, с които се отличава „чувствителната кожа“ са: дразнене, зачервяване или лющене на кожата. Те могат да се появяват след употреба на друга козметика за лице и тяло, които се използват за грижа към кожата. При някои хора тази чувствителност може да се прояви след промяна на атмосферните условия като топлина, студ, силен вятър. Раздразнение може да се появи и след употребата на алкохол, на някои хранителни продукти, след стресови ситуации или промяна на климата. Усещане за напрегнатост, изгаряне и зачервяване на кожата може да се появи и във ветровити или места със силна вентилация. Подобни реакции на кожата много често се смятат за алергии или дерматологични заболявания. Ако и при вас има някои от тези признаци, които се появяват без конкретна причина, значи вашата кожа също е чувствителна и е добре да използвате професионална козметика, която е специално предназначена за вашия тип кожа.

Препоръчително е да използвате козметика за лице произведена от екологични природни съставки, които имат успокояващ, а не дразнещ ефект. Един такъв продукт е дневния крем с 24 часово действие за чувствителна кожа. Той е лек, натурален и хидратиращ крем, които осигурява защита срещу свободните радикали и неблагоприятното влияние на околната среда. Изключително подходящ е и за хора, чиято кожа е склонна към зачервяване, поява на лишеи и изсушаване. Безпроблемно може да се използва както от тийнейджъри, така и от по-възрастни хора. Тази професионална козметика успокоява, изглажда и придава кадифено усещане върху кожата на лицето.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!