≡ Menu

Интериорните врати и паркета – важен детайл от вашият дом

Обзавеждането на домашният кът е основен процес, който изисква обсъждане и планиране, понеже от него зависи уюта и удобството, в който ще живеем, също така и това дали мястото което обитаваме ще се превърне в дом. Когато избираме цвят на стените, дизайн, мебели, ние в интерес на истината, избираме средата, в която ще живеем. Независимо дали ще предпочетем жилището ни да е в модернистичен, класически, ренесансов или някакъв различен от изброените вид, една изключително важна част от обзавеждането му са красивите интериорни врати и паркета.

Паркетът е един от най-хубавите и междувременно екологични и естествени варианти за облицоване на пода. Той е много лесен за поддръжка и реално е подходящ за всяко помещение. Паркета най-често е направен от масивна дървесина от ясен, бук, дъб, орех, габър, акация или череша. Паркета в действителност може да се комбинира с всякакви мебели, като ако е нужно цвета му може да се регулира с нанасяне на нов лак. Добра идея е да се опитате да съчетаете цвета на всички мебели от дърво с цвета на паркета и вратите във вашият дом. Въпреки издръжливостта си и лака който го предпазва, паркета не рядко получава малки наранявания които лесно се премахват с изтъргване на горният слой от паркета. Тази операция е известна като циклене на паркет и се извършва със специализирани машини.

Интериорните врати са задължителни поради две причини – практическата и естетическата си функция. Невъзможно е да има помещение без вход, понеже така то става неизползваемо – в него ще бъде невъзможно да се влиза. Подредбата на входовете е с ключова роля за удобството и безпроблемното преминаване между отделните стаи в дома.

След като дома ни има места за влизане, той трябва да има и врати. Интериорните врати затварят праговете към различните помещения. Те са преграда която ограничава достъпа до съседната стая. Интериорните врати са много важни, понеже дават възможност да се отоплява или охлажда само едно помещение. Също така, една затворена врата дава комфорт, спокойствие и сигурност на лицата зад нея – те имат правото да изберът кой да получи разрешение да премине през нея. Дефакто, вратата може да се възприеме като щит – отблъсква студа по време на зимата, не пропуска топлина през лятото, възпрепядства нежеланите посетители.

И въпреки че всяка интериорна врата, която бъде поставена на входа би изпълнявала тези функции, изборът не е лесен – вратата трябва да отговаря на останалата част от обзавеждането на къщата. Бихте ли си представили как ще изглежда жилище с оранжеви врати и черни тапети – тотална липса на вкус. За да дадем на семейното гнездо стилен и изтънчен вид, трябва много внимателно да изберем модела и цвета на интериорната врата. Поради простата причина че вратите са поставени на основни места във дома, те неминуемо попадат под критичния поглед на гостите. За това трябва сериозно да помислим над избора на врата – тя трябва да се съчетава по стил и цвят на останалата част от жилището, да си отива с мебелите и с подовата настилка. С една дума – вратата трябва да е в тон с останалата част от интериора.

Хубавото е, че в днешно време в България се предлага много голямо разнообразие от интериорни врати. Ако търсите врата, ще се изненадате колко много модели, цветове типове ефекти могат да предложат производителите. Без значение как е обзаведен дома ви, интериорните експерти от фирмите продаващи интериорни врати ще ви помогнат да изберете продукта, от който се нуждае вашето жилище.

Интериорните врати са ценна част от обзавеждането на апартамента. Уместна е вратата, която отговаря на единния дизайн на дома. Понеже вратите привличат вниманието, изборът им трябва да бъде добре премислен. Най-уместното действие при избора на врата е да се обърнем към специалист. Производителите на интериорни врати могат да ви посъветват при обзавеждането на вашия дом. Ако търсите врата, не се чудете и поискайте помощ. И помнете, че освен практическата функция, която имат, интериорните врати носят комфорт и уют в дома ви – те са важна част от вашия дом.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!