≡ Menu

Информация за Касандра и Неа Пропонтида

Подобно на кораб във водите на морето, хвърлил котва се разполага полуостровът Касандра. Той е една част от Халкидики, Гърция и величествено, грандиозно и красиво представя своя облик на знайни и незнайни гости и туристи. Преди да отидете на това чудно място, научете повече за начините на отсядане, резервации и покупка на имоти.

Касандра е сред много предпочитаните места за летуване в тази част на Гърция. Туристи от цял свят очакват с нетърпение да настъпи новото лято, за да направят своята организирана почивка. Чудесна алтернатива за подобно нещо е и покупката на имот в Халкидики.

Касандра е най-гъсто населен от трите пръста на полуострова. В тази част на Халкидики са силно застъпени, както спокойствие и хармония на фона на крайбрежните води, така и нощен живот, придружен от множество барове и клубове.

В зоната на Касандра се разполага още с поредица от села, спа центрове и различни забавни и развлекателни места за гости. Касандра е най-западната точка на Халкидики и се намира недалеч от Солун. Още на самия вход на Касандра, впечатлението е огромно заради моста, който го свързва с е Халкидики и Неа Потидеа. Най-впечатляващата част е, че полуостров Касандра е отделен от сушата чрез канал Потидеа, а от него самия може да се зърне чудна гледка към слънцето вечер на залез. Легендата на Касандра старото му име Flegra, което значело “място на огън”. Според гърците, районът е бил дом на великани и се превърнал в бойно поле, когато те се въоръжили срещу боговете от планината Olympus.

С не по-малък интерес посетителя на Халкидики би разгледал и Неа Пропонтида. Той представлява крайбрежна ивица на Солунския залив. Характеризира се с дълги и равни плажове и маслинови градини. В региона има множество малки селца и вилни, застроени с еднофамилни къщи. Тук мястото предполага идеални възможности и за покупка на частен имот. Цялата местност е обгърната от спокойствие и хармония.

Цялата красота и панорама могат да бъдат видени при добра видимост и в далечината, където се открояват билата на планина Олимпос. Дори от далечината могат да бъдат зърнати двата и върха Митикас и Стефани.

Неа Пропонтида е различен от Касандра и Ситония, а най-хубавото е, че на това място всичко е автентично и истинско. За да надникнете тук трябва мотив, а реклама почти липсва.

За всеки тръгнал да открива разнообразието на една ваканция, да търси автентичното и историческо или да прекара малко време на непозната територия, то Халкидики е идеалната възможност. Неа Каликратия, Неа Плагия, Неа Муданя и Неа Флогита подканят търсещите авантюризъм, а всичко на това място като, че ли навява за своята идентичност. Такава е дори пещерата Петралона, където са открити доказателства за обитаване още преди 700 000 години.

Необятността от възможности на Халкидики е така реална, а ако тя е свързана с покупка на имот в Гърция дава повече от това, за което човек може да мечтае. Информация за имоти в Гърция може да намерите още в сайта ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!