≡ Menu

Какво трябва да знаем за избора на домашна помощница

Когато решавате дали да си наемете чистачка или да се обърнете към фирма за почистване, един от водещите фактори в избора трябва да е целта ви.

В случаи, че се нуждаете от еднократно почистване на дома, изпиране на килими, почистване на петна от дивани, чистене на прозорци, измиване на подови настилки или почистване на плочки в банята е добре да се обърнете към фирма. Фирмите по почистване работят с нужното оборудване и почистват бързо. Разбира се тук слагаме и известна доза „спам“, ако опираме само до това, което виждаме в рекламите. В тях повечето фирми почистват брилянтно само чрез едно обаждане.

Проучете фирмите, на които сте се спрели и изчакайте да чуете крайната оферта. По този начин ще имате не само желан резултат, но и цялостно почистване на разумни цени. За всички услуги, които се предлагат на пазара около професионално почистване и цени на абонаментно почистване може да научите веднага и онлайн.

По отношение на поддържащото почистване за прозорци, бани и останалите прилежащи части на дома, средствата отделяни за чистачка си заслужават, защото тя ни пести времето, което все не успяваме да отделим за дома.

И все пак в подбора на чистачка винаги трябва да сме внимателни. От човек на човек, от уста на уста, да стигнем до наистина качествен и работлив служител. Все повече зачестяват оплакванията от ограбени, обрани и недоволни от домашните прислужници хора.

Предимство на наемане на фирма по почистване сред това от чистачка, в частност домашна помощница е, че се сключва договор. В него са упоменати всички клаузи и при неспазване на някоя от тях страната носи своята отговорност. Да си признаем, че е честа практика в България да се наемат жени на работа по почистване без договор. Това обаче крие риск и за двете страни. От една страна „потърпевша“ може да е чистачката, която да не получи договореното възнаграждение, а в много от случаите се оказва домакинството, което все не успява да въведе реда и чистотата в дома си, защото прислужницата не си върши съзнателно работата. Още по-страшен е случая, когато изчезва безследно замъквайки цялото ви имане.

Доверието с доказала се фирма около почистване е гарантирано не само по отношение качеството на работата, но и в социален аспект.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!