≡ Menu

Как да се обличаме в сив металик

Този цвят е може би малко подценен. Заедно със сребристото сме свикнали да ги виждаме във вечерните тоалети, като сравнително нисък процент от нас реално биха ги сложили. А би трябвало. Защото стои ефектно, комбинира се успешно и стоят елегантно. 

Има някои правила, които трябва да спазвате, ако решите да носите металик. Като първо правило е да не се обличате изцяло в този цвят. Напротив, нека една от дрехите ви да бъде в него – панталон, пола, сако, блуза.

След като решите кое ще бъде металния акцент, всичко останало трябва да бъде в ненатрапчиви, спокойни цветове, които ще едновременно ще притъпят скандалното в цвета и ще подчертаят мекостта му.

Сребристото върви най-добре с бяло и сиво. Съчетанията в тези цветове ще балансират тоалета и ще изглеждате модерно и стилно. През зимата изборът сребриста пола или рокля е много подходящ, но задължително ги съчетайте с черен чорапогащник или клин.

Когато се обличате в този цвят избягвайте прекалено тесните и впити дрехи, тъй като ще изглеждате нелепо. Избирайте дрехи с изчистена кройка, които подчертават фигурата ви.

Ако искате да прикриете някоя част от тялото си или просто да не я правите набиваща се на очи, по-добре не я обличайте в сребристо. Този цвят подчертава формите, върху които е положен. Всъщност можете съвсем спокойно да отклоните чрез него вниманието, като го носите само там, където харесвате как изглеждате.

Гримът, когато носите сребристо, не трябва да бъде също сребрист. Той трябва да бъде ненатрапчив и съвсем лек, за да не стои скандално. Колкото до обувките – ботите са изключително подходящи, но можете спокойно да изберете и изчистен висок  ток за по-официално събитие.

Ако имате все още някакви притеснения в носенето на този цвят можете да започнете от нещо малко – аксесоар, например. Сребрист колан или чанта са едно добро начало в опознаването на този цвят.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!