≡ Menu

Как да търсим изгодни билети за самолет?

С малко планиране и предвидливост ще можете да летите до вашата любима дестинация без това да повлияе сериозно на вашите финанси. В следващите редове ще се опитаме да съберем седем полезни идеи, които ще ви помогнат да намерите по-успешно евтини самолетни билети.

1. Обърнете внимание, когато в медиите се споменава определена авиокомпания, това означава, че най-вероятно към момента върви рекламна кампания и едно от нещата, включени в кампанията им е да се продават временно евтини самолетни билети.

2. Проявете гъвкавост в датите за полета. Вторник, сряда и събота би трябвало да са по-евтини дни за пътуване. Това е валидно и за много късни и много ранни полети. В празничния сезон билетите обикновено са доста по-скъпи. Това важи и за сезона на отпуските.

3. Попитайте пакетите на авиолиниите. Обикновено ако наемете автомобил и резервирате хотел от самолетната компания, пакета ще ви излезе много евтин. Не забравяйте да сравните техните цени и изчислете колко би ви излязло всичко, ако плащате за хотел отделно.

4. Намерете сайтове за сравнение на цените на самолетните билети. Потърсете ги в Интернет с ключови думи “евтини самолетни билети”, “самолетни билети цени”, “самолетни билети промоции” и подобни, за които може да ви хрумне.

5. Резервирайте отрано. Колкото по-рано резервирате вашето пътуване, толкова по-евтин ще е вашия билет. Това е по-трудно приложимо, отколкото изглежда и трябва да имате план доста преди датата, на която ще летите, но парите, които ще спестите ако положите малко усилия си струват.

6. Питайте се дали самолетната компания, с която ще пътувате има програма за лоялни пътници. Може да се окаже, че и друг път ще бъдете с тази компания, и ако имате повече точки e вероятно да летите по-евтино или ще придобиете някои привилегии. Не изпускайте тази възможност.

7. Обърнете внимание, че едни от най-изгодните самолетни билети се предлагат от нискотарифните превозвачи като: Wizz Air, EasyJet, GermanWIngs, Flyniki и други.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!