≡ Menu

Колко да изхарчим за венчалните пръстени

Сватбите са изпълнени със суеверия и история, а исторически най-значими от всички са венчалните пръстени. Йероглифи на древните египтяни доказват, че венчални пръстени са съществували от преди 5000 г. Накитите са изработени от кожа или кост, като пръстенът е носен на четвъртия пръст на лявата ръка, където се счита, че е отправната точка на вената Amoris. За тази вена се смята, че е свързана директно със сърцето и носенето на венчалния пръстен точно там ще свърже двойката в любовта и общата им съдба.

По време на Римската империя пръстените вече се създават от метали, като често за целта се използва злато. И тук венчалните халки се носят на четвъртия пръст на лявата ръка при вена Amoris, но вече символизират притежанието и собствеността на булката на първо място и чак тогава любовта и съдбата на младата двойка.

Преди 2000 години в Азия стават популярни така наречените пъзел пръстени. Преди да тръгнат на път аристократите поставяли по един пръстен на всеки пръст на съпругите си, като вярвали, че ако се свали от пръста никога повече не може да се сложи отново.

С годините венчалните пръстени търпят множество промени, като най-вече се променят материалите, от които се изработват, а също така и дизайните. В момента най-разпространени са златни бижута, които се съчетават със скъпоценни камъни.

Когато планирате собствената си сватба е важно добре да предвидите сватбения си бюджет, който включва и закупуването на брачни халки. Много от младоженците харчат за пръстени огромни суми, които понякога достигат до 2-3 месечни заплати. Общо взето е добре за венчалните халки да се отделят около 3-5% от общия сватбен бюджет.

Венчалните пръстени ще бъдат с вас много дълго време, така че е важно да изберете подходящите. Можете да изберете сред многообразието от дизайни и материали за изработка, но в последните няколко години като най-модни и отговарящи на тенденциите се открояват златните бижута с малки диаманти по тях. На всичкото отгоре вече можете да си ги позволите на много по-достъпни цени.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!