≡ Menu

Лазерно многофункционално устройство HP LaserJet Pro MFP M130fw

HP LaserJet Pro MFP M130fw е монохромен лазерен принтер “всичко в едно” (All In One), предназначен за употреба в малки и домашни офиси. Предвид компактния си размер и набор от функции, той се представя добре и като личен AIO.

Можете да свържете HP LaserJet Pro MFP M130fw през Wi-Fi, Ethernet или на един компютър с USB кабел. Мобилните връзки са достъпни чрез Wi-Fi Direct (протокол от точка до точка, не се нуждае от някое от устройствата, за да бъде част от мрежата), AirPrint, Google Cloud Print, Mopria и собствен Eprint на HP. За да направите необходимите настройки използвайте 2,7-инчовия цветен тъчскрийн LCD дисплей.

Единственият източник за хартия на M130fw е тава за 150 листа. Изходната тава за 100 листа също е от предната страна на принтера точно под автоматичното подаващо устройство (ADF за 35 листа). Устройството не притежава вграден дуплекс, така че ако ви е необходим двустранен печат, трябва да правите това ръчно.

Максималното месечно натоварване на M130fw е 10,000 страници, с препоръчителен обем на печат от 150 до 1500 страници.

За разлика от повечето лазерни AIO, компактния размер на M130fw и ниското тегло го правят много лесен за инсталация и настройка. Разопаковането е елементарно, а JetIntelligence тонер касетите на HP не трябва да бъдат извадени от машината, при инсталация. Освен зареждането с хартия, M130fw е по същество plug-and-play. При свързване чрез Ethernet инсталационната програма незабавно ще намери принтера и след това ще попита дали трябва да провери онлайн за най-новите драйвери и помощни програми.

I.R.I.S OCR, програма за разпознаване на символи за преобразуване на сканирания текст в редактируем текст. Всичко, включително най-новите драйвери и софтуер, настройването на M103fw не отнема повече от 20 минути.

HP дава скорост на печат по спецификация за M130fw 22 страници в минута (ppm) при отпечатване на монохромни текстови страници с покритие от около 5% тонер. При отпечатването на форматиран монохромен текстов документ на Microsoft Word, скоростта на M130fw пада до около 18 ppm.

Когато се добавят по-сложни елементи в цвят с Acrobat, PowerPoint и Excel документи, съдържащи графики и снимки, се измерва скорост на печат на M130fw до около 11 ppm.

M130fw отпечатва средно големи снимки за около 9 секунди.

В сравнение с принтерите Canon споменати тук, до момента, качеството на печат на HP M130fw е малко под средното цяло. Качеството на текста е страхотно, много близо до качеството на типовете. Най-малкият размер на шрифта, който тествахме, 4 точки, излезе с правилна форма и много четлив (въпреки че имах нужда от увеличение, за да го видя ясно). Тогава изходът на текст не би трябвало да се изисква.

Графиката и качеството на снимките, от друга страна, макар и задоволителни, биха могли да бъдат по-добри. По-тъмните запълвания и градиентите в някои тестови слайдове и Excel таблици и графики са с леко забележими ивици и други недостатъци, а малките изображения не се визуализират правилно.

Не може да се очаква от многофункционални устройства в ниския клас, като този да имат ниски експлоатационни разходи. При този модел HP използва новия си механизъм с отделни барабанен модул и тонер касета. Все още не са достъпни компоненти за рециклиране на барабанния модул, но тонер касетата се предлага в 2 варианта с голям и малък капацитет и подлежи на рециклиране, което значително намалява цената.

В заключение можем да кажем, че компактния по размери и тегло на HP LaserJet Pro MFP M130fw е идеален за използване като лично лазерно многофункционално устройство, а е подходящ и за употреба в условия, където пространството е ограничено, като да речем в класната стая, общежитие и домашни офиси.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!