≡ Menu

Мистерии на цената на едно билетче

Ако се чудите каква щуротия да измислите за лятната си ваканция, понеже ви е писнало от баналното почерняване на слънце и плацикане в морето, има един континент, който ви предлага неограничени възможности. Северна Америка е пълна с чудатости и предизвикателства, от природни феномени, до такива, създадени от човека; от говорещи скали до обсебени хотели.

Типичен пример за калифорнийска чудатост например са „Дърветата на обувките”. Те представляват, ами, дървета, по които безразборно са нахвърляни старите обувки на поне няколко поколения. По принцип традицията започва, когато някой в пристъп на гняв, или просто от скука, замери най-близкото дърво със старите си гуменки. След това все ще се намери някой, който да реши, че въпросното дърво би изглеждало по-добре с чифт зимни боти отляво, а детските гуменки биха му придали особено очарование. И ето ви цял един магазин за обувки.

Друга забележителна черта на амеркинаците е любовта им към мистерията. В почти всеки щат има поне едно местенце, за което се разказват небивалици. От хвърчащи носни кърпички до „ходещи” метли, срещу входно билетче ще ви бъдат показани всякакви фокуси, и то с уверението, че са природни феномени.

Но има едно място, където нещата май не са шмекерия – близо до Голд Хил, Орегон, се намира един необясним феномен. Тук метлите стоят изправени, а тенис топлите се търкалят… нагоре. Не един и двама учени са се опитвали да обяснят защо се случват тези аномалии, но никой не е успял. Според една от теориите, сноп силно ускорени електрони „извира” точно на това място.

Ако любопитството ви надделее и се отправите към някоя чудата дестинация, може би ще е добра идея да си направите туристическа застраховка – за да не се окаже, че освен забавните спомени, сте си отнесли вкъщи и някоя буйстваща метла или непокорно духче. Друг е въпросът дали тези случаи са описани в клаузите на застрахователя ви…

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!