≡ Menu

Моят дом е моята крепост. Дали?

Всеки е чувал сентенцията „Моят дом е моята крепост.”. И естествено всеки знае какво означава. Дали обаче в действителност това популярно изречение важи днес, когато крадците са снабдени с какви ли не технологични приспособления, с които да отворят всяка врата? Можем ли да сме сигурни, че ще опазим собствеността си от всичко и всеки? Разбира се последното е малко спорно, но винаги е добре да вземете предпазни мерки.

Например наред с една хубава алармена система, която да огласи всички живо в два километра радиус, и да накара потенциалния крадец да избяга с 300 в час, е добре да си монтирате и система за видеонаблюдение, която ще запише лицето на човека, който е влязъл у вас без разрешение.

Такава система може да представляват няколко монтирани ip камери, скрити камери или мини камери. Всяка една от тях може така да се прикрие и в същото време да снима, че никой нито за миг не би и заподозрял, че има наблюдаващо устройство. А това е много важно, когато този вид камери са сложени там за охрана. Все пак не искате заедно с имуществото ви да отмъкнат и ip камерите, например, защото в някои случаи и това е ставало.

Избирайки си скрити камери, които да не будят желание да бъдат откраднати, като например скрита камера в рамката на огледалото или пък в закачалка, ще може да запишете всичко и после да предоставите записите в полицията, където ще успеете да откриете крадците.

А още по-хубаво би било, ако имате ip-камери, и регулярно наглеждате дома си, докато отсъствате от него. Така, ако забележите нарушители, ще можете да се обадите на момента на полицията, която ще ги залови на местопрестъплението.

Мини камери пък може да поставите на такива места, като например саксията на цветето до ДВД-то, компютъра или друга техника или вещ, която може да се открадне. Едва ли някой би изпитал порив да ви открадне фикуса или да порови в саксията му за скрити камери, записващи всяко действие.

Така че наред с крадците, които така са се образовали и снабдили с какви ли не джаджи, на вас също нищо не ви пречи да влезете в час с техниката и да охранявате дома си модерно, сигурно и минимизирано. Така той действително ще стане вашата крепост, но без това да се набива на очи и без да похарчите космически суми.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!