≡ Menu

Опаковането в кашони е лесна задача

Привет! Хамалин съм и съм влюбен в службата си. Изглежда, че и попрището ми отвръща със същото! През годините посъбрах доста умения и щом въпросът за дейността по местене на товари доста се по изчерпа намирам за уместно да опиша в съвсем малко реда нещо полезно – работата по опаковане на лични вещи в кашони.

Кашоните за пренасяне на частни обекти биват два вида – трипластови и петпластови. Трипластовите са по-евтини и не съвсем стабилни, докато петпластовите са изключително здрави и са годни за местене на масивни и деликатни предмети.

Кашоните е възможно да са с ръкохватки и с дупки за ръце, а могат и да бъдат най-обикновени. Биха могли да се опаковат с тиксо, а може и да се сглобяват безшевно. Разбира се, има и различни специализирани кашони за отделните частни случаи.

Опаковането на специфични предмети и посуда в кашони е досадна работа, но когато се налага да я направите без чужда помощ е необходимо да се помнят следните лесно изпълними правила. Така ще улесните преместването и ще избегнете скъсване, пробиване и трудности, поради непредвидена тежест на отделните кашони.

Хартии, папки, книги и различни плътни обекти се нареждат в по-мънички кашони. Не спазвайки този принцип се затруднява и без това сложната работа по пренасяне на вещи и особено от това ако кашонът е тежък, естествено е да е по-небалансиран и деликатен.

Посуда, стъкло и всякакви по-леки предмети се полагат в средни по размери кашони, по същия начин според особеностите може да са три и пет пластови. За уплътняване се добавя амбалажна хартия, бабъл фолио, вестници, стиропор и други.

Завивки, по-плътни дрехи, пердета и леки материали се нареждат в най-обемистите по размер кашони. Целта е да не стават много тежки и да не възпрепятства дейността. Не забравяйте да надписвате отделните кашони (напр. за кухнята, за спалнята и т.н).

Надявам се съветите да са ви от помощ!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!