≡ Menu

Предимства на телефоните с големи бутони

Телефони с големи бутони, които са предназначени най-вече за възрастните хора, се появиха на пазара преди няколко години, но започнаха да придобиват популярност през последната година.

Мобилната комуникация вече е много развита и беше нормално да се появят телефони, които да са специално разработени за по-възрастното население. В днешно време почти всеки човек има мобилен телефон. Мобилните комуникации са вече ежедневие дори за потребители, за които те преди са били необичайни. До преди да се появят телефони с големи бутони, възрастните хора ползваха старите GSM от своите внуци и деца. Но не трябва да забравяме, че за по-възрастното население е трудна употребата не само на мобилни телефони, но и на лаптопи и всяка по-нова техника. Малките бутони, трудното меню на модерни мобилни телефони, неудобният дизайн от гледна точка на по-възрастните хора – всичко това оставя своя отпечатък. Разбира се, подобни проблеми са имали по-възрастните хора по целия свят и би било наивно да се вярва, че този проблем ще убегне на производителите на мобилни телефони.

Основното предимство в сравнение с другите телефони е ниската цена. Друг плюс на тези телефони е големия екранен шрифт. Телефоните с големи бутони са много подходящи също така за хора с големи пръсти, за които набирането на номер е било проблем преди появата на този вид GSM за възрастни. Освен това те ще са удобни за хора с намалено зрение, тъй като повечето модели имат доста голям шрифт. Основните функции на телефони с големи бутони са много опростени – силен звънец и аларма, калкулатор, SOS бутон, бързо набиране и други.

Всеки от нас може да забележи, че телефоните с големи бутони , които са предназначени основно за по-възрастното население са в своя възход и се развиват все по-стремително. Постоянно се появят нови апарати, които въпреки множеството си сходни черти, все пак са разнообразни като цяло.

Ето основните характеристики на телефоните с големи бутони:

• Стабилен корпус, който би издържал на падане;

• Достатъчно големи бутони, които не нарушават общия размер на устройството;

• Лесно четим текст на бутоните и на цялото меню;

• Силен контраст на екрана, силен звук и силна вибрация;

• Простота и лекота при ежедневна употреба на устройството;

• Дълъг живот на батерията;

• Липсва на големи приложения, които товарят телефона;

Разбира се всички производители са наясно, че не може да се очаква бум в покупките от възрастните хора на мобилни телефони с големи бутони. Но нищо не пречи на техните деца или внуци да зарадват своите по-възрастни роднини с един практичен и удобен подарък, а именно телефоните с големи бутони. Въпреки това и тези телефони са намерили своите покупатели. Наблюдава се също, че тези телефони се купуват не само от възрастните хора, тъй като тяхната цена е много по-ниска от другите мобилни устройства. Едни от водещите производители на телефони с големи бутони е MAXCOM. Причините телефоните с големи бутони да са много харесвани от цялото населени са много: ниска цена, удобно меню, малко, но полезни функции и не на последно място много дълъг живот на батерията.

Въпреки всичко телефоните с големи бутони се купуват доста по света. Ще се надяваме, че и в бъдеще производителите на мобилните устройства ще ни зарадват с нови вариации и удобни модели телефони, които ще са предназначени основно за по-възрастните хора, но не само. Сигурни сме, че няма да чакаме още дълго до следващото ново и вълнуващо предложение на телефон с големи бутони!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!