≡ Menu

Програма за отслабване

Кардио натоварването е отличен начин не само да се освободите напълно от излишното тегло, но и да укрепите дихателната и сърдечно-съдовата системи. Тренировките от всяка програма за отслабване са много полезни и крайно необходими както за мъжете, така и за жените. Кардио тренировките включват в себе си комплекс от упражнения, подходящи за всеки, който е решил да поддържа добър физически тонус, да се отърве от излишните мазнини които са се натрупали и да подобри общото си здравословно състояние. Кардио натоварването може да се практикува както в спортната зала, така и при домашни условия – в случай, че разполагате с необходимото спортно оборудване.

Разходките с велосипед са сред най-приятните моменти от всяка една програма за отслабване. Те представляват превъзходно средство за отслабване за мъже и жени. Да караш велосипед означава не само да отслабваш, но и да извайваш идеално тяло и да събираш чудесни впечатления от разходката.

Спортното ходене и бягането също са неделима част от програмата за отслабване. Ако се изморявате, докато бягате или имате проблем с коленете, в никакъв случай не трябва да се претоварвате с бягане – спортното ходене също е приятно и полезно. Ако не сте бягали интензивно досега, трябва да знаете, че първият месец на тренировки е тежък, но след това физическите натоварвания стават леки и приятни и поддържат положителния здрав тонус на тялото ви.

Тъй като през зимата не е възможно да се кара велосипед, можете да прибегнете до подходящи зимни спортове. Кънките и карането на ски също могат да се превърнат в част от вашата програма за отслабване.

Спортуването в домашни условия е не по-малко подходящо за постигането на добри резултати като част от програмата ви за отслабване. У дома можете да изпълнявате най-различни упражнения:

бягане на място – при този вид тренировка особено важно е да вдигате бедрата възможно най-високо;

бягане по стълби – обикновено по няколко серии на ден с продължителност 10-15 минути;

скоци в различни страни – скачайте със събрани крака назад и напред, след това вляво и вдясно.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!