≡ Menu

Разходки на малки деца през зимата

Зимата е сезон, през който всички трябва да сме облечени добре, за да не се разболяваме и да не ни е студено докато сме навън. Понякога температурите падат под нулата и за кратко време можем да отнесем някоя настинка ако не сме облечени подобаващо. Трябва да имаме в предвид, че нашите деца са още по изнежени и колкото са по-малки е добре да са по-облечени, за да няма неприятни моменти след това. Всички детски дрехи, с които са облечени трябва да са, освен хубави и много топли за зимните студени дни, когато са навън на разходка или по друга причина.

Освен стандартните детски дрехи и бебешки дрехи е добре да се обърне внимание и на шапките, качулките, шаловете и ръкавичките, които ще ги предпазват от студа и в същото време ще ги накарат да се чувстват комфортно в топлата среда създадена от тях. Предполагам знаете, че топлите дрехи не трябва непременно да са дебели, за да топлят. Има и по-тънки дрехи, които са достатъчно добри и поддържат топлината, но всичко това зависи най-вече от материята, от която са изработени. Трябва да внимаваме детето да не е облечено твърде много защото ще се изпоти по време на игра. Друг важен елемент в зимните дни са детските обувки или ботушки, които поддържат краката на детето с нужната температура. Настинката може лесно да го настигне ако краката му са студени и обувките му не топлят или не са от добра материя и пропускат вода.

На фона на студеното време все пак не трябва да забравяме, че децата ни трябва и да се закалят, като това може да стане най-вече в подходящо време, което ще ги накара да изградят защитни сили срещу него. Една добра разходка на снега ще подобри настроението на вашето дете, а и нищо чудно то да поиска да си поиграе в него, за което обаче трябва да е облечено с подходящи за сезона детски дрехи.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!