≡ Menu

Свършиха годините, в които ПВЦ дограмите бяха скъпи

Свършиха годините, в които стъклопакетите от PVC дограмите бяха непоносимо скъпи. Просто не може да става въпрос за съмнение, когато можем да избираме дограмата – просто я поръчваме и нищо повече. ПВЦ дограмите уверено се наложиха в обзавеждането още преди много години.

С течение на времето те заслужиха качество на ниска цена. Предпочитаните дотогава прозорци, изработени от дърво вече загубиха подкрепата на ниския клас потребители.

Така е, защото дървото се нуждае от допълнителни поддръжки, за разлика от изделията направени от ПВЦ. PVC дограмите изключително издържат на температурни разлики. Производителите определят над 10 години гаранционен срок. Дограмата от ПВЦ не изисква тежка поддръжка. Освен да миете стъклата когато се замърсят, няма да трябва да правите други обработки на дограмата. Елементите са предвидени да не заяждат и се отварят и затварят без проблем. Прозорците от ПВЦ са слепени херметически. По този начин вътре в стаите няма как да проникне мръсотия и прах. Всяко от качествата на прозорците от ПВЦ са надеждни за експлоатация. За да постигнем максимума от ценни характеристики на дограмата, е необходимо да се монтират подходящите профили, стъкла и уплътнители.

Материалите за произвеждане на дограми се определят като А и Б. Разбира се, че тези материали от клас А, имат по-добри възможности, по-издържливи и по-добре понасят на разнообразни влияния. По-надеждните материали осигуряват по-добра топлоизолация. Изключително важно за надеждност на дограмата от PVC е стъклото. Всеки човек може да избира от няколко типа стъкла – от обикновените бели стъкла, до най-високия клас енергоспестяващи.

Някои хора предпочитат по-скъпите стъкла, понеже така си осигуряват максимум комфорт. Който е осведомен, че от качеството на стъклата зависи каква ще бъде изолацията, не пести пари. В този аспект майсторите препоръчват за по-добра топлоизолация, стъклата в дограмата да са с различна дебелина. Освен практичност, от стъклата се очаква да подобрят външния вид на сградата. Клиентите могат да правят избор от стъкла с различни цветови нюанси.

Разбира се, имаме възможност да си изберем и цвета на профилите. Все пак не сте длъжни да поръчвате обикновена, бяла дограма. Дограмата има възможност да се направи в предпочитания цветови нюанс, както и в доста имитации на дървесина. Възможно е дограмата да е оцветена само от предната страна.

Който ще слага нова дограма, трябва да внимава за сигурността на дома си. Крадците обичат да проникват през дограмите на ниските етажи. Така че който има апартамент на първия етаж, трябва да си сложи дограма с подсилен обков. Тези с противовзломен обков има по-висока защита срещу крадци.

Докато търсим майстор, който да направи дограмата ни, ние търсим най-изгодната оферта. По-евтината дограма има по-слабо ниво на изолация и здравина. По тази причина всеки е добре да реши дали трябва да икономиса средства точно от такъв значим за дома елемент, като дограмата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!