≡ Menu

Специфични упражнения за бокс и кикбокс

Двубоите по бокс и кикбокс не се печелят на ринга, а в тренировъчната зала – преди мача. Нивото, на което тренирате, кондицията, спаринг партньорите и упражненията предопределят очакванията за успех, когато дойде време за истинския мач. Боксьорите и кикбоксьорите използват много от традиционните тренировъчни упражнения, но също така и строго специфични, използвани в тренировките по бойни спортове.

Бокс със сянка

Бокс със сянка е използването на техники от бокса и кикбокса без партньор. В някои случаи, спортистът буквално се движи около неговата сянка. В други той използва отражението си в огледалото или просто визуализира противник. Боксът със сянка далеч не е хаотично движение. Това е една възможност за боксьора да работи за подобряването на неговата форма и измислянето на стратегия – начин на кодиране на неговата техника и стратегия в мускулната памет.

Работа с чувал

Освен ако не сте се научили как да удряте круша, не бихте го направили както боксьор или кикбоксьор. Бойците използват няколко вида чували за изграждане на сила и кондиция в мускулите, които захранват техните удари. Те използват тежки чували за изграждане на сила и бързи круши за ритъм. Професионалните бойци могат също да използват специални круши, като, които се движат в различни посоки, когато ги удариш, като с тях се тренират рефлексите за избягване на удари.

Лапи

Упражненията с лапи позволяват на боеца да работи върху формата, силата и бързината си. При тях партньор държи лапи или щит, които образуват мишена за вашите удари. В зависимост от неговите нужди, боецът може да упражнява едни и същи удари отново и отново за прецизност или пък да прави комбинации от удари за изграждане на скорост, ритъм и точност.

Спаринг

Няма боксьор или кикбоксьор, който да се качи на ринга на състезание, без да е прекарал часове в спаринг срещу обучени бойци. В спаринга, двама спортисти се бият на ринга в тренировъчен двубой. Те се борят с едни и същи правила – често с идентични рундове – като на истински мач, единствената разлика е тяхната цел. На мач и двамата бойци излизат за да спечелят. При спаринг всеки иска да научи повече за своите силни и слаби страни, както и да покаже същите неща на своя партньор.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!