≡ Menu

Стъклена врата в жилището

Вратите са основен компонент за всяка сграда в интериора на дома и офиса. Интересно и различно решение е изцяло стъклената врата, която има много приложения, защото е подходяща за всеки тип помещение и може да се монтира като плъзгаща врата, хармоника или с нормално отваряне на крилото.

Дебелината на стъклото най-често е 4 мм., 6 мм, 8 мм., и 10 мм. Добре е да се монтира на не по малък зид и каса от 14 – 15 см., за да не се получи провисване вследствие на тежестта на крилото на вратата.

Процесите през които преминава стъклото, от което се изработват красивите стъклени врати, и начините на обработване са различни, а от тях зависи и модела на стъклената врата.

Стъклените врати задължително се закаляват, за да може да издържат на по-голяма сила при удар и резки понижения на температурата, а при счупване се разпадат на малки не заострени парчета.

Матовите стъклени врати се фиксират, като мата се запечатва за стъклото, за да може да се запази.

Технологията на ламинирането (термично слепване на 2 стъкла едно за друго, всяко по 4 мм.), позволява в стъклената врата да се вкара цветен слой фолио или различни материали, като не тъкан текстил. Този начин се прилага и когато вратата трябва да бъде с две различни лица – от едната страна матова, а от другата гладка. Ламинирането има своите предимства, тъй като не позволява разпръскване на счупени парченца стъкла, заради вкарания междинен слой, който ги задържа заедно. Метода гравюра, създава фризове на стъклото и може да бъде по индивидуален проект на клиента. Така, различната технологията на създаване на стъклените врати ги разделя на: прозрачни, ултра прозрачни, матови, цветни, орнаментни и с релефна или полирана гравюра.

Вратата направена от материал като стъкло, е много издръжлива във времето и освен, че ще ви служи дълго, тя ще е и прекрасно бижу за дома. Стъклените врати придават стил и индивидуалност във всяко помещение, в което са монтирани.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!