≡ Menu

3D пъзелите развиват детското мислене

3D пъзелите са чудесна идея за интересен подарък за всяка възраст. Подходящи са както за деца, така и за възрастни и всеки може да намери пъзел, който да отговаря на неговите интереси. 3D пъзелите представляват едно съвсем ново предизвикателство, което надминава стандартния плосък пъзел.

Те са занимателни, обучителни, развиват любопитството и логическото мислене на децата.

Видове 3D пъзели

3D пъзелите могат да се разделят в различни категории, но най-общо те могат да бъдат плоски, като стандартния пъзел, или релефни, заемащи конкретна форма и обем. В онлайн магазин ни можете да откриете и от двата вида 3D пъзели.

  • Плоските 3D пъзели са придружени от 3D очила. Те са изработени по специален начин, който ги кара да оживяват когато бъдат погледнати през 3D очилата. Изображенията на този тип 3D пъзели са контрастни и въздействащи и помагат на децата да се пренесат в един съвсем различен свят, изпълнен с щури мечти и тайнствени приключения.
  • Релефните 3D пъзели представляват реалистичен макет на даден предмет или обект: природни забележителности, сгради, автомобили, кораби, животни, планети и още много, много други. Състоят се от различни по големина части и са съпътствани с указания за сглобяване на модела. Някои 3D пъзели дори се продават със специален набор от инструменти и/или лепило, които ще са необходими при сглобяване на модела. Не всеки 3D пъзел изисква лепило за сглобяване. Много от тях са проектирани със специални сглобки на самите части на пъзела, които се захващат здраво една към друга и осигуряват необходимата стабилност и устойчивост. Релефните 3D пъзели може да са изработени от различни материали. Ламинираният картон е сред най-разпространените от тях, но съществуват още дървени и метални 3D пъзели.

Върху всеки 3D пъзел са отбелязани степента на трудност и възрастта, за която са предназначени. Това най-често се определя от броя и големината на частите в него и начина, по който те се закрепят една за друга. Винаги обръщайте внимание на възрастовата категория, за да не се случи да закупите по погрешка пъзел, който не съответства на уменията на детето, за което е купен.

Ако купувате 3D пъзел за възрастен, можете спокойно да се насочите към по-сложните модели, които ще са своеобразно предизвикателство за човека, който ги сглобява. Те са един чудесен начин за прекарване на неделния следобед. Подходящи са също и за семеен подарък, който да събере всички членове на семейството заедно в едно забавно и разтоварващо начинание.

3D пъзелите развиват креативността, логиката, интелекта и способността за концентрация на децата. Те са чудесен избор за подарък за деца във всяка възраст, а също и за възрастни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!