≡ Menu

SEO оптимизация на сайт

Класирането на челни места, в резултатите от търсенето на търсачки като Google, може да докара доста трафик към сайта ви. Затова е важно процеса по SEO оптимизация, да е неразделна част от работата по вашия уеб сайт.

Оптимизацията за търсачки е непрестанен процес, за разлика от уеб дизайна например и продължава, дори след създаването на сайта. Самата стратегия по SEO оптимизация трябва да се планира, следи и променя съобразно нуждите. Не е достатъчно, единствено да приложите базовите техники и да спрете дотук. SEO е променящ се механизъм, диктуван от правилата, които налагат търсачки като Google. А относно тези правила, те си остават предположения за нас.

Тук ще бъдат засегнати най-важните задачи, които трябва да се направят от всеки начинаещ, преди да прибегне до SEO услуги. Целта е, уеб сайта да стане по-приятелски за търсачките с прилагането на тези техники.

Много важно за класирането на сайта е предварителното подбиране на точните ключови думи и фрази. Ако изберете грешни такива, всички бъдещи усилия по оптимизацията на сайта, може да нямат нужния ефект.

Ключовите думи трябва да са таргетирани – тоест да се използват от хора, които търсят това което предлагаме. Да има достатъчно търсения за тези думи, за да докарват броя посетители от които имаме нужда. Също така е важно, съответните ви сайтове-конкуренти да са възможно по-малко и по-слаби, защото ще трябва да ги преборите за да излезете на челни позиции в търсачките. Подбора на ключови думи може да бъде направен, като използвате безплатни инструменти за целта.

Друга важна стъпка при оптимизацията на сайт е избора на домейн име, което е добре да съдържа основните ни ключови думи. Въпреки тази препоръка, това няма да има особено голямо влияние при SEO оптимизацията. По-съществено за домейн името е то да бъде кратко, лесно да се запомня и изговаря, като по този начин ще се разпространява по-лесно между хората.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!