≡ Menu

Как да купим авточасти онлайн

Собствениците на коли, които се обаждат в магазини за авточасти, често са шокирани, когато научат цената на резервните части. Нещо, което струва около 5 лева, може да носи десетократна печалба на търговеца на дребно. Затова ще се опитаме да ви помогнем как да изберете авточасти онлайн.

Направете проучване

Посетете няколко различни сайта. Проверете дали имат на скдал (в наличност), предлаганите артикули, и разбира се най- вече, търсената от вас част. Сравняването на цените е нещо, което всеки потребител прави, но ако сте харесали частта в непознат за вас магазин може да позвъните по телефона и да се убедите кой стои отсреща. Можете да проверите и за физически адрес.

Проверете, проверете, проверете!

Обадете се на дилърската фирма, за да потвърдите номера на конкретната част, преди да извършите покупката. Ако не потвърдите номера на частта, вината на недоволството от покупката ще е само ваша.
Трябва да знаете, че някои части са уникални за някои комбинации от двигатели и трансмисии. Списъкът с потенциално засегнатите части е дълъг- от компютри, модули и сензори до по-основни елементи като алтернатори и стартери.

Пазарете се, но бъдете учтиви

Сравнявайте по-ниска цена за дадена част от друг търговец на дребно в същия географски район. Има обаче две важни предупреждения.
Първо, трябва да сравнявате ябълки с ябълки. Не очаквайте цената на двигател на 20 000 км да е същата като тази на двигател на 200 000 км.
На второ място, когато се пазарите, не забравяйте да кажете, че сте си свършили домашната работа в Car-Part.com и бъдете честен с човека от другата страна. Той има същата информация, както и вие, и ако го лъжете, той ще знае и може да ви го върне.

Купувайте редки части лично

Някои части за хибридни автомобили, модели от висок клас и класика са уникални. В интернет може да са по- скъпи, отколкото в някой магазин, близо до вас.

Ако все още не намирате търсената част

Потърсете помощ във форуми за авточасти за съответната кола или във фейсбук. Опитайте в автокъщи, където разпродават стари коли на части.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!